dit zijn allemaal koekjes
ingredienten bodem:
750 gr. amandelen (gepeld)
100 ml. olie
100 ml. boter (gesmolten)
350 gr. suiker
1 alsa is marokkaanse bakpoeder of een halve nederlanse bakpoeder
ongeveer 7 handjes vol meel (tot dat het aan elkaar blijft)
ingredienten fruit:
marsepijn
kleur en smaak eccens
iedere soort fruit heb je ongeveer 300-400 gr. marsepijn voor nodig
Bereiding:
*vorm de marsepijn in verschillende fruit soorten dus aardbei krijgt rode kleur en smaak eccens etc. De aarbei moet je wel in de suiker rollen.
*voor de bodem neem je een klein bolletje amandel en leg je het op een open gevouwe vorm (kleine vorm) druk de bolletje amandel plat en leg dan de fruit erop.
*bak de koekjes op 180°c ongeveer 10-15 min. maar pas wel op als je de koekjes uit de oven haalt want de marsepijn valt eraf.
*laat de koekjes af koelen
______________________________________________________________________
KIWI
1 kilo amandelen
1 eiwit
750 gr. poedersuiker
kleur en smaak aroma
Verder:
ongeveer 500 gr. honing (kan ook iets meer zijn)
cacao
marsepein
kruidnagel
*pel en maal de amandelen fijn en maal het nog een keer met de poedersuiker
*meng alle ingr. doorelkaar vorm rondjes uit (ZIE VIDEO)
*bak de kiwi in een voorverwarmde oven op 220°C ongeveer 5 min.
*na het afkoelen dompel je de koekjes in gesmolten honing laat het goed druppen dan dep je de rand in de cacao, doe ze in papieren vormpjes
***uit dit recept heb je ongeveer 100 stuks
_____________________________________________________________________
Granaatappel
Ingr. vulling:
500 gr. gepelde amandelen
300 gr. suiker
2 eetl. mazhar
meska
50 ml. gesmolten boter
rode kleurstof
1 eiwit
50 gr. sesamzaad
granaatappel smaak (kan je ook weg laten)
ingr. deeg:
500 gr. meel
100 gr. boter (gesmolten)
50 ml. mazhar
1 kleine ei
1 eetl. suiker
*maal de amandelen fijn met de suiker
*meng alle ingr. van de vulling samen en vorm het in kleine bolletjes
*kneed de ingr. van het deeg met lauw water tot een samen hangd soepel glacht zacht deeg
*laat het ff rusten in een zakje
*rol het deeg dun uit en steek rondjes uit van 10 cm. doorsnee
*leg op een deeg een bolletje vulling en plooi het deeg naar boven tot de vulling bedekt is
*druk het goed dicht en laat de koekjes 1 nacht rusten
*dep de boven kant van de koekje in de eigeel met 1 eetl. water gemengd en strooi wat sesamzaad op de top van de koekjes
*bak de roumana op 180 °c-190°C in de voorverwarmde oven ongeveer 25 min. licht van kleur
____________________________________________________________________
VIJGEN
ingr.deeg:
250 gr. koude boter
1 eet. suiker
1 thl. mazhar
groene kleurstof
meel (tot een stevig deeg)
ingr. vulling:
600 gr. amandelen
200 gr. koko´s
4- eetl. koude boter
rode kleurstof
1/2 thl. kaneel
beetje mazhar
Glazuur:
1/2 liter honing
witte chocola voor de top
Verder:
kleine papieren vormpjes
*mix de boter met de suiker tot een glad massa
*voeg dan de mazhar en kleurstof toe
*voeg de meel beetje vor beetje erbij en meng dit tot een vaste stevig deeg
*doe het deeg in een plastickzakje, laat het ff rusten
*pel de amandelen en maal het fijn
*meng de amandelen met de rest van de ingr. van de vulling, voeg de boter zolang toe tot je ze in kleine bolletjes kan vormen
*vorm van het deeg kleine bolletjes en druk het op je hand plat(ZIE FOTO)
*leg in het midden een bolletje vulling en vorm het deeg dicht(ZIE FOTO)
*prik met een vork aan de onderkant van het bolletje
*bak de vijgen in de voorverwarmde oven op 180°C-200°C ongeveer 15-20 min.
*smelt de honing als de vijgen gaar zijn dep ze dan in de honing
*laat ze goed af druppen
*smelt de chocola en (het liefst met een spuit) spuit je alleen de top van de vijgen met de witte chocola
*doe de vijgen in kleine vormpjes