1 Laatst bewerkt door 7alawyat (17-04-2007 20:58)

Onderwerp: Laat je verassen

Zal hier wat van mij recepten plaatsen zoals beloofd. Het zijn wel marokkaanse recepten.
Mocht je wat gemaakt te hebben laat het ff weten hoe het heeft gesmaakt en of het is gelukt.

Heb je vragen kan je altijd aan me vragen probeer je snel te helpen.

http://i12.tinypic.com/4hvexox.jpg

1 kilo zeevruchten
1 kilo fillet maakt niet uit welke
500 gr. verse garnalen
500 gr. surimisticks
250 gr. mihoen
1 rode en 1 groene paprika
1 grote ui
paprikapoeder
visboulion
ma3dnous

Verder: filodeeg, garnalen (ongepelt) citroen en surimi

*doe een beetje olie in de pan kook de zeevruchten, snij de ui fijn en voeg het bij de zeevruchten met de fillet
*snij de paprika klein, voeg het bij de rest van de ingr.
*doe de kruiden en bouilon erbij
*als laatste voeg je de gepelde garnalen bij en klein gesneden surimi toe
*kook wat water en voeg de mihoen in de kokend water
*snij/knip de mihoen klein
*voeg het bij de vismengsel als het gaar is
*laat alles afkoelen
*breng de boter met een scheutje melk aan de kook
*bestrijk de folideeg met ongezoute boter en melk
*drie of vier lagen op elkaar vul de vulling in de filodeeg en leg andere filodeeg op. Bestrijk de bovenkant met alleen gemolten boter zonder de melk
*bak de bastila op 180°C-200°C goud van kleur
*garnalen braad je kort in een koekepan met beetje knoflook en ma3dnous en olie
*serveer de bastilla met garnalen en surimi en citroen

2

Re: Laat je verassen

dit is tajine

http://i5.tinypic.com/2jg2ebp.jpg

vlees
paprika
zwarte peper
komijn
zout
1 thl. kaneel
uit
1 blikje gepelde tomaat
laurier blaadje

*doe een scheutje olie in de tajin met zout voeg de vlees er toe
*laat het op middelmatig vuur gaar worden
*snij de ui in reepjes voeg toe en de peterselie fijn gesneden
*doe de kruiden bij de vlees en maal de gepelde tomten en voeg het met wat water in de tajin en de paprika in reepjes gesneden
*laat alles goed door koken tot je een mooie jus hebt

3

Re: Laat je verassen

Kip kroketen

http://i12.tinypic.com/29xdmoz.jpg

borst filet
ui
peterselie
rode paprikapoeder
zout
beetje knoflook
beetje gemalen peper
klein scheutje melk
klein beetje meel ongeveer 1 eetl.

*maal de filet rauw samen met de ui of je snijdt de ui fijn en braad het eerst met klein beetje olie gaar, en de filet maal je alleen rauw
*meng de rest van de ingr. met de filet samen
*vomr het in staafjes wentel het in de ei en dan in de paneermeel, je kan ze dan invriezen o gelijk bakken en warm opeten
*seveer de kroket met lekkere zoet/pittige saus

4

Re: Laat je verassen

Batbot gevult met tonijn

http://i5.tinypic.com/33epsnr.jpg

Ingr. deeg:

1 kilo meel
ongeveer 21 gr. verse gist
ongeveer 375 ml. lauw water kan ook iets meer zijn
zout

*water beetje bij beetje toevoegen en goed kneden net als gewoon brood.
*verdeel het deeg in hele kleine bolletjes en druk het plat, (je kan het deeg ook uitrollen en met een vorm rondjes snijden) laat het dan onder een doek rijzen.
*voor dat je ze in een pizzapan bakt ga je ze nog beetje plat drukken.
(je kan de broodjes ook met klein beetje zonnebloemolie bestrijken en dan bakken)

Vulling:

3 blikjes tonijn in olie
handje vol groene olijven (zonder pit)
1 klein blikje tomaten puree
2 kleine uien
m´3adnous
1 thl. paprikapoeder

*doe een klein scheutje olie in de koekepan en doe de ui en na een aantal min. de m´3adnous erbij beetje gaar laten worden op een middelstand vuurtje
*snij de olijven in ringetjes
*meng dan alle ingr. doorelkaar met 1 eetl. boter of margarine tot de tomaten puree goed met de ingr. gemengd is, dan snij je de batbot half open net als pitabroodjes en vul je het met de tonijn

5

Re: Laat je verassen

Moetalat bel ghoet

http://tinypic.com/3zkjy8m.gif

1 kilo zeevruchten
1 paprika
1 grote ui
beetje peterselie
boullion voor vis
beetje viskruiden
beetje dille
citroensap
mihoen

VERDER:

filodeeg
gesmolten boter


*doe een beetje olie in de pan en de zeevruchten
*laat het een half uur op midden laag vuur koken
*voeg dan de ui kleine gesnede toe en laat het verder een half uur koken,
*voeg dan de petreselie en kruiden toe tot het gaar is
*snij de filodeeg in breede repen
*smelt de boter en smeer de filodeeg met de gesmolten boter
*doe wat vis vulling op de filodeeg en vouw het in een driekhoekje dicht (ZIE FOTO`S)
*smeer aan het uiteinde eigeel
*bak het in de oven op 180°c-200°c goud van kleur

6

Re: Laat je verassen

dit zijn allemaal koekjes

http://i9.tinypic.com/2iqbi90.gif

ingredienten bodem:

750 gr. amandelen (gepeld)
100 ml. olie
100 ml. boter (gesmolten)
350 gr. suiker
1 alsa is marokkaanse bakpoeder of een halve nederlanse bakpoeder
ongeveer 7 handjes vol meel (tot dat het aan elkaar blijft)



ingredienten fruit:

marsepijn
kleur en smaak eccens
iedere soort fruit heb je ongeveer 300-400 gr. marsepijn voor nodig



Bereiding:

*vorm de marsepijn in verschillende fruit soorten dus aardbei krijgt rode kleur en smaak eccens etc. De aarbei moet je wel in de suiker rollen.
*voor de bodem neem je een klein bolletje amandel en leg je het op een open gevouwe vorm (kleine vorm) druk de bolletje amandel plat en leg dan de fruit erop.
*bak de koekjes op 180°c ongeveer 10-15 min. maar pas wel op als je de koekjes uit de oven haalt want de marsepijn valt eraf.
*laat de koekjes af koelen

______________________________________________________________________

KIWI

http://i17.tinypic.com/47rw3gk.jpg

1 kilo amandelen
1 eiwit
750 gr. poedersuiker
kleur en smaak aroma

Verder:
ongeveer 500 gr. honing (kan ook iets meer zijn)
cacao
marsepein
kruidnagel

*pel en maal de amandelen fijn en maal het nog een keer met de poedersuiker
*meng alle ingr. doorelkaar vorm rondjes uit (ZIE VIDEO)
*bak de kiwi in een voorverwarmde oven op 220°C ongeveer 5 min.
*na het afkoelen dompel je de koekjes in gesmolten honing laat het goed druppen dan dep je de rand in de cacao, doe ze in papieren vormpjes

***uit dit recept heb je ongeveer 100 stuks
_____________________________________________________________________

Granaatappel

http://i12.tinypic.com/2ymu1ol.gif


Ingr. vulling:

500 gr. gepelde amandelen

300 gr. suiker

2 eetl. mazhar

meska

50 ml. gesmolten boter

rode kleurstof

1 eiwit

50 gr. sesamzaad

granaatappel smaak (kan je ook weg laten)



ingr. deeg:

500 gr. meel

100 gr. boter (gesmolten)

50 ml. mazhar

1 kleine ei

1 eetl. suiker



*maal de amandelen fijn met de suiker

*meng alle ingr. van de vulling samen en vorm het in kleine bolletjes

*kneed de ingr. van het deeg met lauw water tot een samen hangd soepel glacht zacht deeg

*laat het ff rusten in een zakje

*rol het deeg dun uit en steek rondjes uit van 10 cm. doorsnee

*leg op een deeg een bolletje vulling en plooi het deeg naar boven tot de vulling bedekt is

*druk het goed dicht en laat de koekjes 1 nacht rusten

*dep de boven kant van de koekje in de eigeel met 1 eetl. water gemengd en strooi wat sesamzaad op de top van de koekjes

*bak de roumana op 180 °c-190°C in de voorverwarmde oven  ongeveer 25 min. licht van kleur

____________________________________________________________________

VIJGEN

http://i10.tinypic.com/29fxdh3.gif

ingr.deeg:

250 gr. koude boter

1 eet. suiker

1 thl. mazhar

groene kleurstof

meel (tot een stevig deeg)


ingr. vulling:

600 gr. amandelen

200 gr. koko´s

4- eetl. koude boter

rode kleurstof

1/2 thl. kaneel

beetje mazhar


Glazuur:

1/2 liter honing

witte chocola voor de top


Verder:

kleine papieren vormpjes



*mix de boter met de suiker tot een glad massa

*voeg dan de mazhar en kleurstof toe

*voeg de meel beetje vor beetje erbij en meng dit tot een vaste stevig deeg

*doe het deeg in een plastickzakje, laat het ff rusten

*pel de amandelen en maal het fijn

*meng de amandelen met de rest van de ingr. van de vulling, voeg de boter zolang toe tot je ze in kleine bolletjes kan vormen

*vorm van het deeg kleine bolletjes en druk het op je hand plat(ZIE FOTO)

*leg in het midden een bolletje vulling en vorm het deeg dicht(ZIE FOTO)

*prik met een vork aan de onderkant van het bolletje

*bak de vijgen in de voorverwarmde oven op 180°C-200°C ongeveer 15-20 min.

*smelt de honing als de vijgen gaar zijn dep ze dan in de honing

*laat ze goed af druppen

*smelt de chocola en (het liefst met een spuit) spuit je alleen de top van de vijgen met de witte chocola

*doe de vijgen in kleine vormpjes

7

Re: Laat je verassen

Jij bent goed bezig!! ;)
Ik ga zeker een keer wat uitproberen!!

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

8

Re: Laat je verassen

zal morgen weer wat plaatsen als ik meer tijd heb

9

Re: Laat je verassen

Dank voor de recepten, ben benieuwd....

Maar wat is m´3adnous? En waar koop je dat?

Groetjes, Jozien.

Eigen taart is goud waard! ;)
Klik HIER voor mijn linksite allesovertaart.nl met how to's en HIER voor links van medebaksters!

10

Re: Laat je verassen

Wat leuk dat je deze heerlijke recepten met ons wil delen! Moeten we weeer iets anders gaan maken :S :lol:
(Alsof we dát erg vinden!!!??? :lol: :P)
Als ik iets maak laat ik je zeker weten hoe het smaakte!

11

Re: Laat je verassen

Bedankt voor je recepten, maar als we ons laten ver-assen komt er van bakken niet veel meer terecht ;) :lol:

Tot taarts, Yvonne
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"

12

Re: Laat je verassen

het ziet er allemaal heerlijk uit!
gauw maar eens wat van je recepten uit proberen!

Groetjes, Pauline

13

Re: Laat je verassen

Jozien schreef:

Dank voor de recepten, ben benieuwd....

Maar wat is m´3adnous? En waar koop je dat?

Groetjes, Jozien.

dat is koriander je kan ook peterselie gebruiken.

Graag gedaan lieverd

14

Re: Laat je verassen

Bonbons

http://i17.tinypic.com/2hzr1g2.jpg


500 gr. gerooste amadelen
500 gr. gerooste pinda´s
200 gr. coco´s
2 blikjes gesuikerde melk (nestle) (kan ook iets meer zijn)

Verder:
ongeveer 1 kilo witte chocola
parrels
rode kleurstof voor jonge blauw

*rooster de pinda´s en amandelen, maal het fijn
*meng alle ingr. door elkaar en vorm het in bolletje dan in een windmolen vormen
*als je alles klaar hebt smelt je onder tussen de chocolade op laag vuur voeg klein scheutje olie bij roer het goed tot het vloeibaar is
*dep de windmolens in de witte chocola doe in et midden een parreltje, laat het hard worden
*voeg dan een klein scheutje kleurstof in de witte chocola meng het goed als het nodig is voeg wat olie erbij tot het goed vloeibaar is.
*doe het in een spuit of een spuitzak spuit zo streepjes op de windmolen. laat het hard worden en doe het in vormpjes

Dit is een recept voor ongeveer 150 stuks

15

Re: Laat je verassen

Bonbons

http://i9.tinypic.com/40fvg9d.jpg

http://i17.tinypic.com/2llksa9.jpg

http://i12.tinypic.com/2exvnyx.jpg

500g pindas (ongezout)
1 pakje thee biscuit
1 1/2 thl kaneel
150g nougat
1-2 blikjes gecondenseerde melk (nestle)

GLAZUUR:
250g witte chocola

DECOR:
muisjes of suiker decoratie zoals confettie of wat anders

VERDER:
doorzichtig papier/cellofaan
lint

*Snij de nougat door de helft
*Maal de pindas fijn met de thee biscuit
* voeg de kaneel en beetje bij beetje de melk tot dat je er mooie balletjes van kan maken.
*vorm er bolletjes van, doe in in het midden van elke bolletje nougat en maak hem dicht
*smelt de chocola met een beetje olie
*Haal de balletjes door de chocola en Stooi wat decor erop laat ze drogen
*knip de cellofaan in een vierkant van 20x20 cm
*oe ze in de cellofaan en doe er een lintje om of je doet ze in ronde papier vormpjes

16

Re: Laat je verassen

7alawyat,

Wat maak jij een prachtige dingen.

Ga proberen dat ook te maken.
Heb een vraagje: je gebruikt amandelen in grote hoeveelheid.
Weet je me misschien te zeggen waar ik die kan kopen.

Bij ons in de winkel zijn ze verschrikkelijk duur.

Vriendelijke groeten
Anouk

17

Re: Laat je verassen

dat ziet er heerlijk uit,wil ik echt wel eens proberen.

18

Re: Laat je verassen

anouksonja schreef:

7alawyat,

Wat maak jij een prachtige dingen.

Ga proberen dat ook te maken.
Heb een vraagje: je gebruikt amandelen in grote hoeveelheid.
Weet je me misschien te zeggen waar ik die kan kopen.

Bij ons in de winkel zijn ze verschrikkelijk duur.

Vriendelijke groeten
Anouk

De meeste koekjes die ik maak 90% van mijn koekjes zijn van amandelen. Weet het dat ze in nederland heel duur zijn helaas, je kan het recept ook de helft van nemen want 500 gr. is best veel voor 2 pers.

Koop ze altijd in duitsland de amandelen omdat ze hier maar 5 eurotjes kosten en als ik een nieuwe recept in me hoofdje heb dan ga ik de amandlen kopen en uitproberen.

Wat je kan doen is dat je een keertje als je bij de grens woont of zo in duitsland inkoop ga doen hier hebben we zoveel bak ingr. voor een goedkoop prijsje.

Weet niet waar je woont, maar ik ga met koningendag heel mss naar venlo als je daar woont kan ik wel wat voor je meenemen en dat we elkaar ergens ontmoeten ofzo.

Dank je wel lieverd

19

Re: Laat je verassen

Hoi Anouk,

Ik koop noten meestal bij de turkse winkel, daar zijn ze goedkoper dan bij de supermarkt of de notenkraam.... Ik betaal 3,75 voor 500 gram blanke amandelen.

Groetjes, Jozien.

Eigen taart is goud waard! ;)
Klik HIER voor mijn linksite allesovertaart.nl met how to's en HIER voor links van medebaksters!

20

Re: Laat je verassen

Goedemorgen, 7alawyat

Bedankt voor de leuke reactie.

Ik woon in Belgie, ga eens naar Duitsland gaan, daguitstapje.
Voorraad amandelen inslaan hihi.
Heb je misschien een naam van een winkel waar ze voordelig zijn ?
O ja, bij deze je hebt een prachtige site, doe zo verder.

Vriendelijke groetjes,  Anouk

21

Re: Laat je verassen

Goedemorgen,Jozien

Bedankt, voor de reactie.
Ga zeker zoeken naar een turkse winkel.

Vriendelijk groetjes, Anouk

22

Re: Laat je verassen

anouksonja schreef:

Goedemorgen, 7alawyat

Bedankt voor de leuke reactie.

Ik woon in Belgie, ga eens naar Duitsland gaan, daguitstapje.
Voorraad amandelen inslaan hihi.
Heb je misschien een naam van een winkel waar ze voordelig zijn ?
O ja, bij deze je hebt een prachtige site, doe zo verder.

Vriendelijke groetjes,  Anouk

Goede middag lieverd.

Eerst waren ze in alle supermarkten € 0,99 per 200 gr. nu zijn ze allen nog in de real, wal markt €0,99 per 200 gr. in de aldis zijn ze € 1,29 en in de plus zijn ze € 1,19 heb ik gisteren gezien.

Als je naar düsseldorf komt ben je van harte welkom meid, gaan we samen opstap.

Dank je wel het kan mooier maar dat hoop ik nog wel

23

Re: Laat je verassen

karentje schreef:

dat ziet er heerlijk uit,wil ik echt wel eens proberen.

de bonbons zijn makkelijk om te maken en dat zijn meer geboorte bonbons.

Laat het weten wat je hebt gemaakt en of het gelukt is als je wat ga maken

24

Re: Laat je verassen

Cupcakjes gevult met banketsbakkersroom

http://i16.tinypic.com/43d9vtf.gif

250 gr. meel
2 1/2 thl. bakpoeder
1 ei
130 gr. suiker
1 zakje vanillesuiker
80 ml. olie
250ml. slagroom
75 ml. melk

VULLING:

Banketsbakkersroom

VERDER:

Marsepeine roosjes

*meel, bakpoeder mengen
*ei, suiker, vanillesuiker, olie, slagroom en melk samen mixen
*voeg dan de meel toe en mix het tot een glad massa
*doe de papierenvormpjes in een bakvorm en doe 1 eetl. masaa in de vorm leg een dessert lepel room op het deeg schep dan nog een eetl. deeg op de room zodat het bedekt is
*bak de muffins in een voor verwarmde oven op 180°C ongeveer 20-25 min.
*dep de muffin of in suiker glazuur of in chocolade (naar keus) en leg dan de roosjes erop, laat het hard worden.

Dit recept is voor ongeveer 12 stuks.

25

Re: Laat je verassen

Zo....dat ziet er allemaal even heerlijk uit....die kipkroketten lijken me zalig en de batbot met tonijn ga ik ook zeker eens maken.