1

Onderwerp: botercreme extra op cupcakes

hallo allemaal , ik ga zo m,n eerste cupcakes afwerken en wilde het volgende heel graag weten .

hoe bewaar ik m,n opgespoten cupcakes met botercreme extra erop?
in de koelkast of gewoon in een trommel, hoelang kan ik ze dan bewaren?

als ze klaar zijn zal ik foto,s laten zien.
groetjes brigitta

p.s. ik heb toch maar via cakecentral een cupcake standaard en cupcake boekje besteld en betaald via paypal.
kon het toch niet laten dan maar wat meer verzendkosten lol;))

groetjes brigitta
mijn blog:  http://thehighteastamper.blogspot.com/

2

Re: botercreme extra op cupcakes

hai ik had er nog geen antwoord op deze vraag gekregen van iemand , maar ik had m,n cupcakes dus afgedekt  op de aanrecht houden staan vannacht en nu heeft m,n botercreme extra de fondant helemaal laten smelten op de cupcakes , moest ik ze dan toch in de koelkast bewaren , gebeurt dit dan niet?
help..........

of moet ik de cupcakes net een uurtje vantevoren spouiten en decoreren???

groetjes brigitta

groetjes brigitta
mijn blog:  http://thehighteastamper.blogspot.com/

3

Re: botercreme extra op cupcakes

Als je de volgende keer botercrem maakt met de mix uit de webshop dan smelt het fondant niet...
Dus geen banketbakkersroom meer toevoegen dat is te veel vocht.

4 Laatst bewerkt door deanera (24-03-2007 17:38)

Re: botercreme extra op cupcakes

dank je wel nicole ik ga het zeker bestellen en uitproberen.
groetjes brigitta

groetjes brigitta
mijn blog:  http://thehighteastamper.blogspot.com/

5

Re: botercreme extra op cupcakes

Hoi,
Ook ik had het probleem van de smeltende fondant. Ik had wel de botercreme extra van de webshop. Dus wat ging er mis?
Annelieke

6

Re: botercreme extra op cupcakes

Had je ze in de koelkast bewaard ?

Ik smeer namelijk altijd de buitenkant in met de botercreme gemaakt van de mix en er is nog nooit iets gesmolten.
Jij hebt het over botercreme extra...ik gebruik alleen de mix, geen extra er meer bij !
En niet in de koelkast doen !

7 Laatst bewerkt door Jozien (26-03-2007 21:19)

Re: botercreme extra op cupcakes

Ik heb ook al eens gehad dat mijn fondant smolt door de botercreme mix van de webshop. Ook niet in de koelkast gehad. Er moet toch nog best veel vocht bij, dus ik denk dat het daardoor komt.....

Sindsdien gebruik ik altijd compacte botercreme (alleen suiker, boter en smaakje) tussen mijn taart en fondant. Maar ja, of het lekker is om botercreme mee te maken voor de garnering van cupcakes? En er zijn inderdaad genoeg mensen die nooit klachten hebben over smelten met 'gewone' botercreme, waar dus vocht in zit.

Maar ik heb nog wel een tip: Niet te goed afdekken! Als je het luchtdicht afsluit, krijg je condens aan de binnenkant van je plastic waardoor je fondant smelt. Dus folie een beetje losjes erover leggen. En liever niet in de koelkast, of de stand zo hoog mogelijk zetten.

Groetjes, Jozien.

Eigen taart is goud waard! ;)
Klik HIER voor mijn linksite allesovertaart.nl met how to's en HIER voor links van medebaksters!

8 Laatst bewerkt door deanera (27-03-2007 19:37)

Re: botercreme extra op cupcakes

dank je wel voor alle tips .

ik zat zelf te denken om de decoraties net voor het uitgeven erop te verwerken dan weet ik zeker dat ze nog hard zijn lol;))

ik had ze afgedekt weg gezet buiten de koelkast.

groetjes brigitta

groetjes brigitta
mijn blog:  http://thehighteastamper.blogspot.com/