1

Onderwerp: mokkacreme maken

hoi hoi

na veler verzoek hier het recept voor mokka.

je hebt het volgende nodig:

110 gram witte bastardsuiker
80 ml water
4 eierdooiers
1 eetl oploskoffie(ik gebruik nescafe gold)
250 gram boter

de bereiding.

vermeng de suiker en water in een pan. al roerend verhitten tot het mengsel kookt.
laat zonder deksel en zonder roeren 2 minuten pruttelen.(wordt een soort siroop dus dikker)
laten afkoelen. eierdooiers en oploskoffie stijpkloppen(de koffie moet opgelost zijn)
giet al mixend, de afgekoelde siroop in een straaltje op het eimengsel.
boter licht en romig kloppen. giet eimengsel over de boter en klop 4a5 minuten door.
+-15 minuten laten afkoelen.

daarna gebruiken voor de taart of iets anders wel ervoor zorgen dat ie niet te hardt wordt anders wordt het moelijker te verwerken.

hopelijk zijn jullie zo geholpen als er nog vragen zijn dan hoor ik dit wel van jullie.

kook ze en de groetjes van

marijke

10 augustus 2007 zijn wij getrouwd en ik heb mijn eigen bruidstaart gemaakt.
mijn taartcreaties kan je hier vinden. www.marijkevanburgh.mijnalbums.nl

2

Re: mokkacreme maken

ik heb hem gelijk opgeschreven bedankt!

gr hanane.

groetjes hanane
O..ja kijk ook op http://olalataarten.mijnalbums.nl

3

Re: mokkacreme maken

Hoi,
Heb juist naar je website gekeken, prachtig gewoon.
Mag ik van jou het receptje van die verrukkelijke appeltaart ?
Alvast bedankt.

4

Re: mokkacreme maken

hoi hoi

de appeltaart komt gewoon uit een pak van koopmans.
heb wel als extra ingredient casnewnoten ertussen gedaan en dat is heel lekker kan ik je zeggen.
veel succes en wat leuk dat je bent komen kijken bij me op de site.

groetjes van marijke

10 augustus 2007 zijn wij getrouwd en ik heb mijn eigen bruidstaart gemaakt.
mijn taartcreaties kan je hier vinden. www.marijkevanburgh.mijnalbums.nl

5

Re: mokkacreme maken

hoi marijke,(en iedereen die dit leest)

heb je mischien een recept net als de mokka maar dan van chocola.
ik zie namelijk op een foto van iemand een muffin met een toef van chocola erop.
die zou ik graag een keer willen maken. Alvast bedankt .

gr hanane

groetjes hanane
O..ja kijk ook op http://olalataarten.mijnalbums.nl

6

Re: mokkacreme maken

Hoi Hanane,

Probeer deze eens:
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … hp?id=4579

Lekker dan dat wordt het niet hoor!!!

Mijn online fotoalbum: http://lonnes.mijnalbums.nl 
Mijn facebook pagina: http://www.facebook.com/BakLonnes

7

Re: mokkacreme maken

*bedankt lonneke*

gr hanane

groetjes hanane
O..ja kijk ook op http://olalataarten.mijnalbums.nl

8

Re: mokkacreme maken

wat dachten jullie van chocoladeboter?
smaakje erdoor heen ( rum)
Volgens een chefkok was de chocoladetaart met deze vulling overgoten met pure chocoladeganache , een heerlijke  taart. :p

cateren is ook gebakjes maken :)

9

Re: mokkacreme maken

waar haal je die chocoladeboter vandaan.

gr hanane

groetjes hanane
O..ja kijk ook op http://olalataarten.mijnalbums.nl

10

Re: mokkacreme maken

ik koop hem bij de ah of C1000 het is van het merk Choba

cateren is ook gebakjes maken :)

11

Re: mokkacreme maken

bedankt!

gr hanane

groetjes hanane
O..ja kijk ook op http://olalataarten.mijnalbums.nl

12

Re: mokkacreme maken

Jammer, hij is mislukt ... :s

Misschien de verkeerde boter gebruikt?

De smaak vond ik niet echt lekker, en op het eerste gezicht zag hij er goed uit maar na een tijdje begon hij precies te kabbelen.

Heb een beetje gebruikt als laagje tussen een stukje cake en dan ganache erover en ik de koelkast gezet.
De rest van de mokkaboter in een potje gedaan en ook in de koelkast gezet.
(dat was gisterenavond)
Vanmorgen keek ik in het potje en de mokkaboter was zo een vettige brij geworden en onderin het potje zat er precies vloeibare koffie, een rare blubber!

De mokkaboter tussen de cake was wel nog goed van vorm, maar zoals ik al zei was de smaak niet zo best. Ik heb hem wel gebruikt tussen een kant en klare cake met vanillesmaak, misschien niet zo beste combinatie.

Ik heb de koffiepoeder zo los door de eidooiers gedaan, niet eerst opgelost in water. Maar nu zie ik staan: eidooiers 'stijf' kloppen. Ik heb ze geklopt, maar dat krijg je toch niet zo stijf als eiwit?

Ik weet het niet wat ik verkeerd gedaan heb, maar ik denk dat ik volgende keer weer gewoon botercreme maak met poedersuiker en een beetje opgeloste koffie erin.
Nadeel daarvan is dat je de poedersuiker er zo goed door proeft en 'voelt'.

Misschien nog een tip voor mij? Dan kan ik het nog eens proberen ...

Groetjes,
Els

13

Re: mokkacreme maken

gewoon weer een tijdje opkloppen!!!
ik dacht ook dit wordt niks meer maar na een tijdje (paar minuten wel jhoor)opkloppen werd ie prachtig romig echt!!

14

Re: mokkacreme maken

Is dit de creme die je tussen een mokka taart smeert of is dat weer anders?

Moet donderdag een chocolade mokkataart maken maar ben er nog niet helemaal uit hoe ik dat ga aanpakken.

En kun je i.p.v. witte basterdsuiker ook kristalsuiker gebruiken?

Dankje

Groetjes
Anita