Onderwerp: Hoe marsepeintaart bewaren
Gisteren heb ik mijn eerste taart gedecoreerd met marsepein (puzzeltaart) en ik ben er best trots op. Errug leuk om te doen zoiets! We hebben al een stuk gegeten en ik begreep dat zo'n taart in principe beter niet in de koelkast bewaard kan worden i.v.m. smeltgevaar. Nu vraag ik me wel af hoe ik de taart aangebroken het beste kan bewaren en hoe lang (er zit alleen een kleine vulling van jam in de taart, was een try-out). Momenteel staat ie op een koude kamer (zo'n 16 graden), maar ik ben bang dat de biscuit nu zal uitdrogen, kan ik em verpakken in huishoudfolie? Moet ie in de koelkast? Wie kan me helpen?
Ik heb zekerheidshalve de taart verpakt in plastic folie en dat in een taartdoos op de koelste plek in ons huis gezet. ik heb de taart dinsdag gemaakt en hij smaakte vandaag nog heerlijk. Denken jullie dat ik deze truuk ook kan uithalen als er een vulling van botercreme met banketbakkersroom in zit? Of moet ie dan echt in de koelkast?