1

Onderwerp: Marsepein 1:2 uitrollen?

Hallo,

Kan ik marsepein van 1:2 ook uitrollen en een taart ermee bekleden of blijft het maar bij het boetseren met 1:2 ?

Groetjes

2

Re: Marsepein 1:2 uitrollen?

ja hoor, ik dacht dat Evelien dit altijd gebruikt om uit te rollen.
ikzelf gebruik 1:3 gewoon .

groetjes, Katleen  - patissière en cakedesigner, met workshops!

3

Re: Marsepein 1:2 uitrollen?

ik heb laatst zelfs 1:1 gebruikt om een taart mee te bekleden. Ik had niets anders. Ik heb er wel veel poedersuiker bij moeten doen zodat het niet meer zo brokkelde. Ideaal was anders, maar het is gelukt!

Kijk voor al mijn taarten op:
de taarten van Anne

Re: Marsepein 1:2 uitrollen?

Hoi

ik heb het ook gebruikt en geen problemen gehad veel suiker gebruiken dan wordt het vanzelf 1:3 (hahaha)

Groeten @nnette, http://taartjebakker.mijnalbums.nl/
Bakt graag van alles zolang ik het zelf mag mixen!!

5

Re: Marsepein 1:2 uitrollen?

Ik had het met kerst ook, was er erg tevreden over. Het is iets vetter, maar dat is juist wel handig (plakt het minder met uitrollen) en ik vond de smaak heerlijk..... Overigens vond ik het voor boetseren wat aan de korrelige kant, maar door er fondant door te kneden (dan krijg je dus marsefond) werd dat mooi opgelost! :)

Eigen taart is goud waard! ;)
Klik HIER voor mijn linksite allesovertaart.nl met how to's en HIER voor links van medebaksters!

6

Re: Marsepein 1:2 uitrollen?

Bedankt voor de reacties!
Ik ga het deze week eens uitproberen en als het lukt een hele voorraad marsepein 1:2 inslaan aangezien ik die goedkoper vind! (1,25 euro voor 250 gram!!)