1

Onderwerp: Paar vraagjes over fondant en bewaren

Ik moet voor aanstaande donderdag een taart maken voor een collega die geen marsepein lust, en de taart dus graag met fondant bekleed wil hebben. Nu heb ik eigenlijk nog nooit bekleed met fondant, dus ik vroeg me af of dat wezenlijk anders is dan bekleden met marsepein? Moet ik dingen anders doen, en waar moet ik op letten?

Ook wilde ze graag chocolade biscuit en de vulling mocht ik dan verder zelf verzinnen, als er maar wel abrikozenjam in zat. Ik zat zelf te denken om em dan met ganache te vullen. Of zou dat te zwaar zijn? Ze is wel echt een chocoholic :)

Ik zou de taart in eerste instantie donderdag afleveren, maar nu heb ik onverwachts vrij op die dag. De taart is bestemd voor zaterdag. Zouden jullie em woensdag al afleveren, of zal ik in haar vragen of ze em vrijdag kan komen halen? Ik zit een beetje met de houdbaarheid in mijn maag.

2

Re: Paar vraagjes over fondant en bewaren

Hoi,

Je kan volgens mij gewoon het zelfde doen als hoe je met marsepein bekleed. Ik heb 1 x met witte fondant een taart bekleed maar vond het niet lekker !!!!! Misschien dat de andere nog wel wat weten.

Je kan ook als tussen vulling chocolade mouse doen en de buitenkant met abrikozenjam !!!! Is ook erg lekker.

Ik maak altijd de taart een dag van te voren of een avond van te voren !!!!!! Dan weet ik zeker dat er niks mis mee is !!!!

Groetjes,

Manika

Groetjes, Manika
www.taartenvanmanika.nl

3

Re: Paar vraagjes over fondant en bewaren

Eigenlijk ben ik het wel bijna helemaal eens met Manika; van woensdat tot zaterdag vind ik best een eind - voor een ander. Ik zou ook vragen of ze hem vrijdag komt halen.

Fondant werkt inderdaad net zo als marsepein; voordeel van fondant vind ik de rekbaarheid tegenover de kans op scheuren bij  marsepein, maar dat schijnt wel persoonlijk te zijn. Wat smaak betreft vind ikzelf het allebei lekker.

Voor een chocoholic klinkt de vulling heerlijk!

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag