Moeilijk geval,
Ik denk dat geopend en in de koelkast misschien een week houdbaar is(het staat er wsch. wel op)
kijk juist de koelkast kan een besmettingsbron zijn.
iedere keer als hij open gaat stijgt de temp en gaat er een soort wervelwind door.(schimmelsporen vliegen dan heerlijk door de koelkast als ze bijv op de rubbers van de deur wonen)
als het goed is is de gepasteuriseerde vorm steriel (iid geval voordat hij open gaat)maar zo'n hele liter....... ik denk niet dat je het optijd op krijgt ik denk toch dat schimmels en bacterien hun kans grijpen en het lijkt misschien wel schoon in de meeste huizen maar dat valt soms wel erg tegen).
de poedervorm is veiliger omdat daar echt niets in groeit geen bacterie en geen schimmels dus zolang dat droog blijft kun je het veilig bewaren.
hoop dat je hier iets aan hebt(lesje bacteriologie).
saskia
Mijn Taarten en workshops vind je op mijn site!
Een bijzondere dag verdient een bijzondere taart!