Onderwerp: slagroomversteviger
LET OP: HEEEEEEEEEL OUDE KOE!!
ik lees dat jullie hier dikwijls over slagroomversteviger spreken. Wat is dat precies? Is het aangewezen dat je dit gebruikt?
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Taartdecoratie algemeen » slagroomversteviger
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
LET OP: HEEEEEEEEEL OUDE KOE!!
ik lees dat jullie hier dikwijls over slagroomversteviger spreken. Wat is dat precies? Is het aangewezen dat je dit gebruikt?
ik gebruik wel eens een zakje klop-vast (van die blauwe zakjes)
Toevallig stelde helen gisteren dezelfde vraag, en Monique gaf toen dit antwoord:
slagroom versteviger zorgt er voor dat slagroom niet in zakt na een tijdje
je kunt het bij de supermarkt kopen
het heet dan klop-fix
en dat je het niet kent geeft niets hoor er zijn niet veel mensen die het kennen
ik had het in jaren niet meer gezien tot ik hier op het forum een paar recepten er mee zag
ik moest ook even zoeken
Ik verplaats gelijk even je vraag naar een andere rubriek
Dag Marianne en Nicole,
ik had de vraag van gisteren helemaal niet gezien. ik kijk wel even naar de andere rubriek. Klop-vast ken ik niet. Ik zal even moeten zoeken in de supermarkt. Het lijkt mij onwaarschijnlijk dat ze dit in Belgi
Het staat - volgens mij ook in Belgi
Hallo Volijnb
Als je slagroom steviger wilt krijgen, kun je dat met klop-vast doen, maar je zou bijv. ook gelatine kunnen gebruiken. Ik heb ergens wel een uitgebreide uitleg daarvoor. Eerlijk gezegd heb ik dat ook wel eens gedaan zelf, maar het nadeel is wel dat als je het niet helemaal juist doet, je klontjes gelatine in je slagroom krijgt . En dat vond ik toch wat minder. Inmiddels heb ik ergens, ik dacht van een bakker of van het bakkersforum de tip gelezen of gehoord dat je ipv gewone suiker door je slagroom suikerbakkerspoeder of poedersuiker moet doen. Dat maakt je slagroom al veel steviger. Ik heb het geprobeerd en het werkt echt!
Groetjes, Inge
Ik gebruik Klop-fix, zal wel hetzelfde zijn. het zorgt er voor dat je slagroom niet inzakt als de taart wat langer staat. Je kan er dus ook iets moois mee spuiten, met kleurstof er bij wordt het helemaal leuk.
Das niet hetzelfde als klop-klop neem ik aan?
Volgens mij is het wel Klop-klop wel hetzelfde als Klop-Vast, maar het staat vast wel op de verpakking
Klopklop is volgens mij niet hetzelfde als klopvast. Klopvast is echt om de slagroom te verstevigen en klopklop is een soort nepslagroom. (wel eens gebruikt toen ik wilde afvallen.)
Gewoon goeie slagroom gebruiken, bv. Debic of Campina met 35 à 40 % vetgehalte zijn hele goeie merken die snel opklopbaar zijn. Bakkers gebruiken (bijna) allemaal gewone suiker of kant en klare gesuikerde slagroom. Slagroomversteviger of stabilisator wordt meestal enkel in de warme maanden gebruikt. Ik gebruik dus NOOIT slagroomversteviger behalve bij heel warm weer.
wat een mooie spreuk onder je bericht wendyv
wat een mooie spreuk onder je bericht wendyv
Tnx
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Taartdecoratie algemeen » slagroomversteviger
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.