1

Onderwerp: After-eight vulling

Dit recept komt uit het tijdschrift "Heerlijke taarten Special - 2".
De hoeveelheid is geschikt om een taart van 26cm ø met 2 lagen te vullen

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

2

Re: After-eight vulling

Oh bedankt Marianne! After eight is zoooo lekker en dit recept spreekt me meer aan dan de mintaroma variant!

De Taartatelier en workshopruimte in Deventer, Zutphen, Apeldoorn en Raalte (Lettele, spanjaardsdijk 92B). http://www.zoetenzodeventer.nl. en  https://www.facebook.com/ZoetenZoDeventer

3

Re: After-eight vulling

mmmm lekker zeg! Die ga ik ook een keer proberen!

4

Re: After-eight vulling

jummm. Proberen we uit. :)

5

Re: After-eight vulling

super dat is net wat ik zocht
ik maak hem maar even met oud en nieuw
bedankt
groetjes monique

6

Re: After-eight vulling

Hee dat boekje heb ik laatst gekocht... Nog geen tijd gehad om het goed door te lezen.... Toch bedankt voor het recept lijkt me heerlijk...

www.partycupcake.nl voor Springerle Moulds! Like m'n Facebook.

7

Re: After-eight vulling

Wat is slagroom versteviger?
Groetjes Helen (stomme Engelse Vrouw!!)

8

Re: After-eight vulling

slagroom versteviger zorgt er voor dat slagroom niet in zakt na een tijdje
je kunt het bij de supermarkt kopen
het heet dan klop-fix
en dat je het niet kent geeft niets hoor er zijn niet veel mensen die het kennen
ik had het in jaren niet meer gezien tot ik hier op het forum een paar recepten er mee zag
ik moest ook even zoeken

9

Re: After-eight vulling

Lekker snelle reactie :+ Maar dat lijkt me echt heerlijk!! (Koop nooit aftereight omdat het pakje dan in 1 dag leeg gaat....... :o )
1 vraagje nog: combineert de smaak ook met marsepein? Of kan je daar beter alleen fondant overheen doen?

Groetjes,
Mirjam

If life gives you lemons, make lemoncurd.

10

Re: After-eight vulling

Nou, ik heb de taart voor kerst met deze vulling met marsefond gemaakt dus dat is al marsepein-achter, dus ik denk dat-ie met alleen marsepein ook

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

11

Re: After-eight vulling

De after eight verwarm je dus gewoon in 1 pannetje op het vuur? Dus niet in een kom in een pannetje?

Mijn taartjes:  http://www.mijnalbum.nl/Album=RAZZCJK4
Mijn concertfotografie: www.dutchrosestudio.com

12

Re: After-eight vulling

Ja je verwarmt de after eight gewoon samen met de slagroom in een pannetje, gaat echt goed hoor! :-)

Groetjes, Lara. Mijn taarten album
"I wud, therefore I exist"

13

Re: After-eight vulling

Okidoki, ga ik een chocolade valentijnstaart maken met after eight vulling. Jummie

Mijn taartjes:  http://www.mijnalbum.nl/Album=RAZZCJK4
Mijn concertfotografie: www.dutchrosestudio.com

14

Re: After-eight vulling

Dit weekend vieren we de verjaardag van mijn oudste. Het wordt een bratz/prinses taart. Ik wil deze vulling gaan gebruiken, maar vraag me ineens af of de marsepein er niet op zal gaan smelten (vanwege de slagroom die erdoor zit) Weet iemand dit? En/of weet iemand een andere lekkere smaak die hiermee goed combineert en die op de buitenkant van de taart (dus onder de marsepein) kan? Dacht zelf evt. aan botercreme met bebogeen, maar wellicht heeft iemand nog een goed idee?

Groetjes,
Mirjam

If life gives you lemons, make lemoncurd.

15

Re: After-eight vulling

Ik heb het risico niet genomen en tussen biscuit en taart botercr

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

16

Re: After-eight vulling

Hai,

Ik wilde dit eens gaan proberen, maar vroeg me eigenlijk af waarom het een hele nacht in de vriezer moet. Iemand een idee?

Niels

Groetjes, Niels.
Wil je onze taarten zien? Bezoek dan: http://www.nisastaarten.nl

17

Re: After-eight vulling

Ik heb deze vulling afgelopen weekend gebruikt en hij was heerlijk!

18

Re: After-eight vulling

Wat waren de andere vullingen die je gebruikt hebt?

Groetjes, Niels.
Wil je onze taarten zien? Bezoek dan: http://www.nisastaarten.nl

19

Re: After-eight vulling

dracul schreef:

Hai,

Ik wilde dit eens gaan proberen, maar vroeg me eigenlijk af waarom het een hele nacht in de vriezer moet. Iemand een idee?

Niels

Niet in de vriezer maar in de koelkast (koud wegzetten). Weet eigenlijk niet waarom, heb het maar wel gedaan :)

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

20

Re: After-eight vulling

Ik denk omdat de creme dan daarna gemakkelijker stijf te kloppen is?
Ik heb de creme overigens 's ochtends gemaakt en daarna in de koelkast gehad tot 's avonds.

21

Re: After-eight vulling

Mmm... zou het te maken kunnen hebben met het feit dat slagroom ijskoud moet zijn als je het goed wil kunnen kloppen? Dat dus de tijd niet zoveel uitmaakt, maar het afkoelen des te meer? Lijkt mij een redelijke verklaring.
Nouja, heb het nu in de koelkast staan dus ga het vanavond ofzo even proberen... Lemon curd gehaald en sinaasappel marmelade... ben er nog niet uit wat de tweede vulling wordt...

Niels.

Groetjes, Niels.
Wil je onze taarten zien? Bezoek dan: http://www.nisastaarten.nl

22

Re: After-eight vulling

Zie hem nu pas. Mmmm, ben g

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

23

Re: After-eight vulling

Alleen het smelten geeft al heerlijke geuren!!!!!!!

Natascha

Groetjes Natascha

24 Laatst bewerkt door lune (31-10-2007 17:36)

Re: After-eight vulling

ik heb een keer gepoogd toblerone vulling te kloppen toen het nog lauw was..........daarom moet t goed afkoelen, je staat ( met mn handmixer) je namelijk een ongeluk te mixen en het wordt niet stevig, t blijft vloeibaar, dus goed afkoelen in de koelkast en ruim vantevoren klaarmaken, niet zoals ik op het moment van vullen :lol:

Alles goed???? nee 3 fout

25

Re: After-eight vulling

Ik heb laatst ook after eight taart gemaakt voor iemand, die zei dat hij absoluut heerlijk was, kan er zelf niet over meepraten want ik vind het HEEL erg VIES!
Ik had
botercreme (met mix van de webshop) gemaakt, daar
mintsmaakstof doorheen.
Dan wat stukjes chocolade of een laagje chocolade tussen de taart.
En het gewoon op de (choco)biscuit smeren, dan heb je een soort grote after eight :)

Ik had hem vorig jaar gemaakt met melk, maar dat werd ietwat droog zeiden ze, en nu was -ie heerlijk smeuïg (vet ;))

Mijn website: Presentaart