Onderwerp: crusting cream cheese icing
Crusting cream cheese icing - vertaling
240 g boter (zacht)*
90 g solid vegetable shortening
450 g roomkaas (Zacht gemaakt. Dit is belangrijke. De roomkaas en de boter moeten op kamertemperatuur zijn.
1 tbsp vanille extract
1575 gram gezeefde poedersuiker (ik gebruik suikerbakkerspoeder)
½ thsp zout
Klop de boter, shortening en roomkaas en vanille extract romig.
Voeg beetje voor beetje de poedersuiker en zout toe.
Op een langzame stand klop je het geheel totdat het geheel glad en romig is.
*Wil je wittere icing, probeer dan boter zonder eidooier, verkrijgbaar bij de natuurvoedingswinkels. (ik heb geen idee of dit in Nederland ook verkocht wordt)
Dit recept is voor een dikke consistentie, is het niet dik genoeg, bijvoorbeeld ivm met luchtvochtigheid, voeg dan meer suiker toe, zodat het dik genoeg is om er mee te spuiten.
Voor een dunnere consistentie, gebruik dan 1350 gram of minder poedersuiker.
Om een gladde taart te krijgen kun je na de icing aangebracht te hebben, de taart 15 minuten laten staan. Daarna glad maken met ‘the non-printed side of a Viva paper towel’.
Ik denk dat je hiervoor ook bakpapier kunt gebruiken en er dan voorzichtig overheen strijken. Ik heb dat niet gedaan bij de taart uit mijn album. Voor die taart van 23 cm doorsnede heb ik een half recept gemaakt.
www.philokralen.nl voor mjn sieraden.