1

Onderwerp: zoet stof in taart

Hoi allemaal,

Mijn vraag is heeft iemand hier wel eens een taart gemaakt met zoetstof in plaats van suiker.

Hoe is dat gegaan, en zou ik de recept mogen. alvast bedankt.

2 Laatst bewerkt door Evelien (15-11-2006 23:45)

Re: zoet stof in taart

Hoi Caduchi,

Je kunt ieder recept gebruiken dat je zelf wilt (ik heb "mijn" recept van biscuit gebruikt, dit staat in het receptenforum). De hoeveelheid die voor de suiker staat voorgeschreven deel je door 4 voor de zoetstof. En even opletten: zoetstof mag niet hoger dan 160gC verwarmd worden, dus waarschijnlijk moet je de baktijd daar ook even op aanpassen.

Succes,

Groetjes Evelien

3

Re: zoet stof in taart

Hangt er wel vanaf welke zoetstof je hebt. Die ik heb (canderel) is 10 keer zo zoet als suiker. (Je hebt dan 10 keer zo weinig nodig in gewicht, maar als je bv de eetlepels meet, dan is het evenveel) Het beste kan je even op de verpakking kijken.

Groetjes,
Mirjam

If life gives you lemons, make lemoncurd.