1

Onderwerp: nogmaals bescuit mix HELP!!

Nou ik ben net aan het bakken gegaan.
Maar het bak resultaat is een drama.
Het is een platte massieve massa.
Ik heb precies gedaan zoals het beschreven staat, maar helaas.
Ik heb het nog wel even geproeft maar ik vond het erg naar
eieren smaken.
Waar is het fout gegaan, en wat heb ik fout gedaan?

Groetjes Jolanda

2

Re: nogmaals bescuit mix HELP!!

Welk recept heb je gebruikt?

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

3

Re: nogmaals bescuit mix HELP!!

Hoi Marianne,

Bedankt dat je me wilt helpen!

Ik heb het recept van jullie site "Basis voor taart (zonder boter)"
Ben benieuwd wat ik fout heb gedaan.

Groetjes Jolanda

4

Re: nogmaals bescuit mix HELP!!

Hoe lang heb je gemixt? Want je moet echt heeeeel lang mixen. Heb je een handmixer of eentje met kom?
Met de hand: kom in heet water, eieren + suiker + vanillesuiker er in en zeker 10 minuten mixen, totdat het een luchtige romige lichte massa is.
Met kom: eieren vooraf in heet water leggen, daarna met suiker in de kom en op hoogste snelheid mixen, korter dan 10 minuten, maar hoe lang wel gok ik zelf nog even aan. Daarna nog even op lage snelhei.

Bloem & maïzena niet er door kloppen, maar erdoor spatelen, ik schraap en schud dan weer van de lepel en roer totdat ik het idee heb dat alle bloem en maizena uitelkaar gevallen is.

De oven begin ik op 140 graden, na 10 minuten naar 160 en na nog eens 10 minuten naar 185, dat dan nog 15 minuten.

Heb je hier iets aan?

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

5

Re: nogmaals bescuit mix HELP!!

O'oooo kijk dat heb ik dus fout gedaan!
Ik had veel langer moeten mixen.
Denk dat ik 5 min. heb gemixt, veeeel te kort dus
Maar ik begrijp ook van je dat je de bloem en maizena heeeel voorzichtig moet mengen?
Maar klopt het wel dat het een eier achtige smaak heeft of komt dat gewoon omdat hij mislukt was?
Ook de oven heb ik voor verwarmd op 185 graden en hem daar bijna 40 minuten in laten staan.
Maar goed, ik ben blij dat ik het weet nu.
Ik ga het gewoon nog een keertje proberen, de aanhouder wint ...toch?!

Heel erg bedankt Marianne!

Groetjes Jolanda

6

Re: nogmaals bescuit mix HELP!!

Zo is het. aanhouder wint. ;)

Gr. Paloma

Groetjes Lupe Foto's http://lupe.haaralbum.nl/
WINKEL/WORKSHOPS/ZOETERMEERhttp://www.taartencentrum.nl/

7

Re: nogmaals bescuit mix HELP!!

inderdaad echt goed mixen is het geheim.
En het smaakt niet echt naar ei vind ik hoor. Er zit wel veel ei in natuurlijk maar niet dat je de taart eet en zegt: 'goh, veel ei zeg'. Vind ik dan. En m'n vriend lust geen eieren maar wel taart :D

Mijn website: Presentaart

8

Re: nogmaals bescuit mix HELP!!

mascha schreef:

En m'n vriend lust geen eieren maar wel taart :D

Kijk, dàt is nog eens een argument :+
Waar ik het heeeeelemaal mee eens ben: biscuit smaakt niet naar ei!
Want ik lust ook geen ei :D

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

9

Re: nogmaals bescuit mix HELP!!

Hallo Allemaal,

Ik ben weer aan het bakken gegaan.
En deze keer met succes!!
Hij is gelukt!!!
Dus zo zie je maar weer de aanhouder wint!!
Bedankt allemaal voor jullie advies.

Groetjes Jolanda

10

Re: nogmaals bescuit mix HELP!!

Wat leuk om te horen :)
Plaats je een foto van het resultaat? ;)

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

11

Re: nogmaals bescuit mix HELP!!

Deze heb ik gewoon even voor de leut gemaakt hoor.
Hij zit nu in de vriezer.
Maar heb misschien wel voor zaterdag een opdracht.
Die wordt dabn wel een stuk groter, dat kan dan toch ook met
dit recept?

Groetjes Jolanda