Onderwerp: Bavarois vraagjes
hallo,
De limoen bavarois heb ik al eens gemaakt: Heerlijk!
Ben nu bezig met aardbeienbavarois volgens het recept van de limoen maar dan een paar eetlepels aardbeien saus ipv limoen. Het staat nu in koelkast op te stijven. Volgens mij is de smaak best lekker maar het zou met verse aardbeien denk ik lekkerder zijn. Nu zit er toch een beetje een kunstmatig zoete smaak aan zeg maar.
Wat ik me af vroeg: Ik ben gek op bavarois (ook als taartvulling) en zou je dat recept voor limoen bavarois voor andere smaken ook kunnen gebruiken? Ik zat bijvoorbeeld te denken aan sinaasappel bavarois. Zou je dat met vers geperst sap moeten doen of gewoon sap uit een pak of zijn deze smaken niet geconsentreerd genoeg?
Wat denken jullie van frambozen bavarois, kiwi bavarois, nectarine bavarois, ananas bavarois, ??
Maar hoe doe je dat? Gewoon je verse vruchten (of is uit blikje ook oke?) pureren of in blender of zou dat niet werken? Wie heeft hier ervaring mee?
En bijvoorbeeld chocolade of cappuchino bavarois... Wie heeft dit wel eens gemaakt, lijkt me ook heerlijk!
Dus wie heeft tips, ervaringen, ideetjes?
Groetjes Chantal