1

Onderwerp: marsepein geen goede hoeken....grrrr.

Ik heb nu een paar taarten met fondant bekleed en dat ging erg fijn. Maar omdat niet iedereen van fondant houdt en dan marsepein wil, ik dat dus vandaag uitgeprobeerd. Het eerste taartje was voor de oppas. Nou, ik krijg dat marsepein dus niet mooi bij de hoeken (vierkante taart dus). Maar goed, beetje creatief opgelost en verborgen. Dus ik nog een oefentaartje gemaakt er achteraan. Maar ook daarbij zijn de hoeken een complete ramp!! GRRRRR.
Bij fondant heb ik wel mooie hoeken en bij marsepein zijn het enkel maar plooien en plooien en plooien. Dus nog geprobeerd om dan het teveel maar af te snijden en de hoeken aan elkaar glad te stijken, maar ook dat wordt lelijk.

HELP!
Hoe krijg ik mijn marsepeinen hoeken w

2

Re: marsepein geen goede hoeken....grrrr.

hoi leontine, de truuk is om eerst de hoeken mooi te maken en dan van beide hoeken naar het midden te werken. zo duw je het teveel aan marsepein in elkaar.
begrijp je wat ik bedoel of ben ik het hier slecht aan't uitleggen?
dit gaat alleen maar bij grote taarten, als je zo'n klein taartje maakt moet je eerst de zijkanten doen en knip je met een schaar een stuk van elke hoek naar beneden.

website : www.detaartenfee.be
het boek van de taartenfee verschijnt op 1 november 2010

3

Re: marsepein geen goede hoeken....grrrr.

H

4

Re: marsepein geen goede hoeken....grrrr.

Ja. hoe kleiner het taartje hoe moeilijker om alles glad te krijgen

5

Re: marsepein geen goede hoeken....grrrr.

die hoeken zijn het lastigst
en waar rolfondant lekker meerekt
is marsepein eigenwijs

cateren is ook gebakjes maken :)

6

Re: marsepein geen goede hoeken....grrrr.

Probeer eens Marsefond 9half half) dan heb je de voordelen van beide...

7

Re: marsepein geen goede hoeken....grrrr.

Goed idee! Nou, dat ga ik dan maar eens proberen.... hopelijk geeft dat een beter resultaat.... Bedankt!