1

Onderwerp: vulling met fondant voor kristien...

...die nog altijd een emmer van 7 kilo heeft :)

ik wist feitelijk niet dat je er nog vele andere dingen mee kon doen dan gebakjes
glazuren.

je hebt nodig 2/3 boter en 1/3 fondant.

je klopt de boter luchtig, en doet er dan lepel per lepel de fondant, onverdund, bij.

op't einde kan je er dan nog gelijk welke smaak aan toevoegen, hazelnootcreme, pralin

website : www.detaartenfee.be
het boek van de taartenfee verschijnt op 1 november 2010

2

Re: vulling met fondant voor kristien...

Ik kwam van het weekend ook recepten tegen waar marsepein verwerkt werd door de taart i.p.v. bedekking over de taart. Ze staan in het boek cakes & gebak van Christa Smedes. (Ik heb het boek vnl gekocht voor de vullingen die er in staan want het zijn niet echt gedecoreerde taarten, veel plaatgebak en gewone taarten.) Soms wordt de marsepein ook meegebakken......

3

Re: vulling met fondant voor kristien...

Catherine,

als je de ingredienten bekijkt is dit een soort botercreme.  heb je 't al gezien? geproefd? of wachten we op een antwoord en testje van kristien?


groetjes

katleen

groetjes, Katleen  - patissière en cakedesigner, met workshops!

4

Re: vulling met fondant voor kristien...

aha! :-D
goed idee, dan vervangt idd de fondant de poedersuiker..

zal het bij de volgende taart eens proberen!