Effe uit m'n hoofd proberen:
Voor een vorm van 26cm
6 middelgrote eieren
175gr suiker (witte baster, kristalsuiker kan ook, duurt iets langer)
15gr citroenrasp of wat druppels sap
175gr witte bloem
Eieren in een kom even loskloppen, citroenrasp en suiker erbij.
Au Bain Marie opwarmen tot circa 32 graden.
Tot zeer luchtig opkloppen met een mixer.
Met een zeef de bloem in 3 tot 4 keer toevoegen en erdoor spatelen.
In een ingevette bakvorm ongeveer 35mn bakken op 185-190 graden.
TIPS:
* Verhouding Ei, suiker bloem ongeveer 2:1:1
* 32 graden voelt als je huid als je je vinger erin steekt, wel eerst even je vinger wassen he!
* Ei en suiker goed mengen tijdens het opwarmen.
* Ik gebruik gewoon een pan met heet water uit de kraan waar ik de beslagkom in zet.
* Met ons oude mixertje duurt opkloppen zo'n 12-15 minuten, het wordt vrijwel wit.
* Spatelen is dus niet roeren, spatelen is met bijv een pollepel in grote slagen van onderaf naar boven rondom erdoor spatelen.
* Goed van de bodem losspatelen want de bloem zinkt in het begin nogal.