1

Onderwerp: hoe verkom

hallo allemaal,

telkens als ik een cake maak dan bolt die op aan de boven kant en scheurd die ook hoe kan ik dit voor komen ?

en wat gebruiken jullie voor recept om de taart zelf te maken ?

ik koop nu steeds die pakken cake mix mischien ligt het daar aan .

groetjes silla

2 Laatst bewerkt door mascha (01-10-2006 15:34)

Re: hoe verkom

ik ben geen expert, maar ik meen mij te herinneren dat ik ooit heb gelezen dat het komt omdat de bovenkant te snel dichtschroeit (het korstje), en daarna gaat de cake rijzen en barst hij weer open.
Door met een iets lagere temperatuur te beginnen of het bakblik af te dekken met aluminiumfolie (daardoor komt er minder korstje) voorkom je het als het goed is.
Op zich heeft zo'n pak er niets mee te maken denk ik.
Het bollen in het midden kan je voorkomen door het beslag naar de buitenkanten te smeren, dus een holte in het midden maken.

Mijn website: Presentaart

3

Re: hoe verkom

dank je wel voor je antwoord .

ik ga het morgen gelijk proberen .

4

Re: hoe verkom

Als je biscuitmix gebruikt dan heb je daar niet zo snel last van als bij cake denk ik

5

Re: hoe verkom

Effe uit m'n hoofd proberen:

Voor een vorm van 26cm
6 middelgrote eieren
175gr suiker (witte baster, kristalsuiker kan ook, duurt iets langer)
15gr citroenrasp of wat druppels sap
175gr witte bloem


Eieren in een kom even loskloppen, citroenrasp en suiker erbij.
Au Bain Marie opwarmen tot circa 32 graden.
Tot zeer luchtig opkloppen met een mixer.
Met een zeef de bloem in 3 tot 4 keer toevoegen en erdoor spatelen.
In een ingevette bakvorm ongeveer 35mn bakken op 185-190 graden.


TIPS:
* Verhouding Ei, suiker bloem ongeveer 2:1:1
* 32 graden voelt als je huid als je je vinger erin steekt, wel eerst even je vinger wassen he! ;)
* Ei en suiker goed mengen tijdens het opwarmen.
* Ik gebruik gewoon een pan met heet water uit de kraan waar ik de beslagkom in zet.
* Met ons oude mixertje duurt opkloppen zo'n 12-15 minuten, het wordt vrijwel wit.
* Spatelen is dus niet roeren, spatelen is met bijv een pollepel in grote slagen van onderaf naar boven rondom erdoor spatelen.
* Goed van de bodem losspatelen want de bloem zinkt in het begin nogal.

6

Re: hoe verkom

oh haha, ik was zo enthousiast dat ik het antwoord wist dat ik de tweede vraag niet eens heb gelezen.
De meesten hier gebruiken inderdaad geen cake maar biscuit als basis voor taart. Er is veel over op het forum geschreven dus als je zoekt zijn er genoeg tips te vinden!

Mijn website: Presentaart