1 Laatst bewerkt door Car (29-09-2006 11:13)

Onderwerp: Advies gevraagd!

Ben nog steeds op zoek naar lekkere abrikozen vulling. Na wat zoekwerk en tips van jullie kwam ik op deze variatie:

1 laagje abrikozenvulling
1 laagje gesmolten chocolade
1 laagje abrikozen/slagroom vulling

Hieronder staat het recept van de vullingen. Maar nu denk ik erover om de slagroomvulling te vervangen door een abrikozen/botercreme vulling.
Zou dat kunnen bij dit recept, en heb je dan de gelatine nog nodig? Hoewel de slagroom me lekkerder lijkt, is de botercreme natuurlijk praktischer. Er is overigens wel een prima koele ruimte in dat huis in Noorwegen. Voor welke variatie zouden jullie kiezen??? Ik wil dit weekend even de vullingen testen trouwens, leek me wel verstandig :-)

Dit is de eerste vulling:

Ingredients:
2 (6 oz.) packages dried apricots
1 1/2 cups water
2 teaspoons Grand Marnier (optional)
1 tablespoon lemon juice
1/2 - 3/4 cups granulated sugar
In small saucepan place apricots and water and allow to stand, covered, 2 hours. Simmer 20 minutes on very low heat, tightly covered or until apricots are soft. Puree along with any remaining liquid in a food processor fitted with a steel blade. Add Grand Marnier, lemon juice and sugar, mix with several on-off turns. If desired, for a sweeter filling add more sugar.

Yields: Filling for 9 in. cake.

Dit is de slagroomvulling:

INGREDIENTS:
1 (.25 ounce) package unflavored gelatin
1/4 cup cold water
1 1/2 cups dried apricots, chopped
2 tablespoons lemon juice
1 cup confectioners' sugar
1/4 teaspoon salt
1 cup heavy cream, whipped

DIRECTIONS:
Heat apricots by placing them in a bowl, cover with water, and microwave on high for about 10 minutes or until the water is absorbed. Soften gelatin in the cold water. Blend apricots into the gelatin. Add lemon juice, sugar and salt and mix. Chill until slightly thickened (about 1 hour).
Whip the cooled apricot mixture until frothy. In a separate bowl, whip the cream until soft peaks form. Fold the whipped cream into the apricot mixture.
Split cake into 2 or 3 layers. Fill between layers, and frost side and top. Chill overnight.

Groetjes, Car 
Uno per Uno Workshops

2

Re: Advies gevraagd!

Oei ik zou er graag wat zinnigs over willen zeggen maar geloof niet dat ik je helpen kan..

3

Re: Advies gevraagd!

Hoi Car,
Ja moeilijk h

Groetjes, Lara. Mijn taarten album
"I wud, therefore I exist"

4 Laatst bewerkt door catherine (29-09-2006 20:24)

Re: Advies gevraagd!

persoonlijk zou ik voor de slagroom gaan, vind het veel lekkerder dan botercreme, ook luchtiger.
natuurlijk geen slagroom aan de buitenkant, daar zou ik dan een laagje abrikozenjam voor gebruiken. ben geen abrikozenfan maar zoals jij het zou doen, met die 3 lagen, klinkt toch wel lekker.
als je een dijkje maakt denk ik dat je toch gerust met slagroom zou kunnen werken.

al eens in noorwegen geweest? lijkt me een prachtig land! zou er echt graag eens naar toe gaan!

website : www.detaartenfee.be
het boek van de taartenfee verschijnt op 1 november 2010

5

Re: Advies gevraagd!

Ik houd ook niet van abrikozen maar dit leek me dan inderdaad wel weer meevallen. Ik ben vorig jaar ook in Noorwegen geweest en het is inderdaad een prachtig land. Waar je ook kijkt, het is overal waanzinnig mooi... Maar ik heb natuurlijk niet heel Noorwegen gezien, alleen waar zij wonen (aan een fjord).

Groetjes, Car 
Uno per Uno Workshops