Hoi Margreeth,
Je kunt het inderdaad prima met rauw eiwit maken, er staat hier ook een recept van op de site. Als je bang bent voor salmonella, kun je idd beter met eiwitpoeder werken. We verkopen dat in de webwinkel in ieder geval wel voor dit doeleinde. Met 10 gram eiwitpoeder en 60 ml. water kun je ca. 500 gram poedersuiker erbij doen voor 500 gram icing. Dit is voldoende voor een hele batterij aan bloempjes, maar het zou ook genoeg zijn om een ronde taart van ca. 24 cm. rond mee te bekleden door hem met de icing in te smeren. Dit wordt bijv. in Amerika veel gedaan. Als je de icing zo gebruikt (het wordt dan ook wel royal icing genoemd) wordt het hard, je kunt ook wat glycerine toevoegen, dan blijft het juist weer wat zacht, bijv. met het snijden van een taart kan dat soms prettiger zijn als dat het juist breekt door de hardheid.
Groetjes, Inge
Groetjes, Inge
Deleukstetaartenshop & Taartopmaat