moscovichgebak is met toevoeging van boter (zie "recepten" op deze site)
biscuit is zonder boter (zie zelfde rubriek)
Moscovischgebak heb ik nog niet gemaakt en kan er dus niets over zeggen.
Door de boter moet het ongetwijfeld zwaarder zijn dan biscuit.
Biscuit is perfect voor taarten: luchtig, niet zwaar en heerlijk met een vulling.
Het enige nadeel aan biscuit is, dat het minder gescghikt is als men een 3D-taart wil maken en dan moet "carven" (=er onregelmatige delen van moet wegsnijden). Daarvoor is de consistentie van biscuit te sponzig en te luchtig.
Dan neemt men beter een "vastere" taart.
Ik gebruik dan altijd "boerencake van Soezie".
Misschien is moscovischgebak daar ook wel goed voor. Maar dat moeten anderen bevestigen. Ik heb er geen ervaring mee.
P.S.: Om een biscuit mooi door te snijden is de "taartzaag" uit de webshop ideaal !