Onderwerp: Madeira cake
Ingredienten:
500gr bloem
2,5 theelepel bakpoeder (12.5ml)
450gr fijne kristal suiker
450gr blueband
8 eieren
4 grote lepels melk (60ml)
Verwarm de oven voor op 160 C
vet het bakblik in en bekleed het met bak papier
zeef de bloem en het bakpoeder in een schaal, doe de suiker, margarine, eieren en melk erbij.
Meng met een houten lepel tot de ingredienten door elkaar zijn, dan met een hand mixer voor 1 minute niet meer dan is het glanzend en glad
voeg smaakje toe indien je dit wilt
doe het mengsel in het bakblik
Tik een keer met het bakblik op de tafelrand zodat luchtbelletjes verdwijnen.
maak een kuiltje in het midden van het beslag.
bak de cake in het midden van de oven.
De cake is klaar als het midden omhoog komt als je het licht aanraakt.
Dit recept is voor een taart van 25cm doorsnee
groetjes Francisca