Onderwerp: Eerste keer ganache
Van het weekend vieren we mijn papa's verjaardag en ik wil hem, zoals jullie begrijpen, graag verblijden met een mooie taart. Tot nu toe vulde ik mijn taarten altijd met slagroom, omdat ik het heel fijn vind dat de smaak daarvan niet zo overheersend is. Ik heb ook wel eens zo'n chocolade-fudge gebruikt, maar dan proefde je de rest van de taart niet meer.. Maarja, het grote nadeel is natuurlijk dat ik de taart voor de slagroom in de koelkast moet bewaren en dát trekt de marsepein die ik gebruik dus weer niet.
Hierdoor heb ik het idee gevat om eens een keer chocolade-ganache als vulling te gaan proberen, maar nu wil ik voor de zekerheid toch even weten, of die niet óók in de koelkast moet (er moet toch ook slagroom in, dus nu twijfel ik). Kunnen jullie me daar iets over zeggen? En waar ik ook benieuwd naar ben: hoe overheersend is de smaak van de ganache?