Onderwerp: vraagje over chocolade ganache
Op een of andere manier heb ik een probleem met chcolade ganache. het is altijd heerlijk daar niet van (ben dol op chocolade!), maar de substantie is bij mij altijd anders dan die van het plaatje.
De ganache die ik produceer, zijn meer vloeibare substanties die dan uiteindelijk hard worden.
Maar eigenlijk zie ik vaak op plaatjes dat het een substantie is waarmee je kunt spuiten.
Zo heb ik het ganache recept van het boek van de goddelijke huisvrouw, een ganache recept uit een boek Ik wil chocola! en ook van internet het een en ander afgeplukt.
Ik had nl. chocolade cupcakejes gemaakt met een peanut butter vulling (klinkt veel beter dan gewoon pindakaas ). Daarboven kon dan een lekker torentje gespoten worden van chocolade ganache. Buiten het feit dat het lekker is, zie je dan ook niet meer dat de bovenkant van het cakeje eraf is geweest. Een leuke foto erbij van een mooi gespoten toren. Maar ik kreeg alleen maar 'drap'! Het was heerlijk, maar niet helemaal wat ik mij ervan heb voorsteld.
Wat doe ik fout? Moet ik de slagroom (die er vaak doorgaat) nu eerst opkloppen en dan pas doorroeren of mis ik gewoon een ander substantieel ingrediënt?
Nou ja, beetje vaag verhaal, ik hoop dat er toch iemand is die het herkent en een oplossing voor/bij heeft.
Groetjes
Fleur