1

Onderwerp: bolvormige chocolade taart

Ik wil voor zondag een bolvormige chocolade taart maken.
In iedergeval heb ik geen bolvorm maar ik wilde eerst cake bakken en
daarna plakjes cake afsnijden en dat in een glazen bolvormige schaal neerleggen en daarnalaagjes maken met chocolade of jam.
om draaien, dan de bol overgieten met chocolade.
Heeft iemand nog tips of ervaring met zo'n taart.
Ik hoor het heel erg graag.
Alvast bedankt!!

Groetjes Jolanda

2

Re: bolvormige chocolade taart

ii heb met een gewone ronde schaal en plakjes cake mijn eerste barbie taart gemaakt en moet zeggen dat werkt erg goed hoor!!!!
heb  de schaal eerst bedekt met plastic folie(komt ie er lekker makkelijk uit)
en toen ie vol was afgedekt met plastic bord erop gezet en in de ijskast gezet om stijf te worden daarna kun je alles doen met de taart wat je wilt...



Groetjes Rianne

golf is knikkeren voor rijke mensen die te lui zijn om te bukken

Re: bolvormige chocolade taart

Misschieh heb je wel een ovenvaste(pyrex) galzen kom??????
Die kun je ook gewoon in de oven zetten en gebruiken als een gewone bakvorm.
invetten dan een laagje bloem deeg erin en bakken maar.
tenminste 30 min en dansteeds 10 min erbij tot ie goed is.
succes
Saskia

Mijn Taarten en workshops vind je op mijn site!
Een bijzondere dag verdient een bijzondere taart!

4

Re: bolvormige chocolade taart

Nee heb hellas een gewone glazen schaal.
Maar ik probeer het wel met plakjes cake.
Plasttic folie is trouwens wel een goeie zeg!
Maar hebben juliie toevallig ook ideen met de de cake zelf
en de garnering zeg maar.....

5

Re: bolvormige chocolade taart

als het een pyrex schaal is, kan je daar toch gewoon je cake in bakken? O, die vraag is al gesteld.

Je wil dus een soort Charlotte maken!  cake goed aandrukken zodat er geen ruimte tussen de stukjes zit en misschien voor je de vulling erin doet, de cake even insmeren met abrikozenconfituur zodat de vulling niet in je cake dringt ...

je kan deze bvb vullen met chocolademousse waarin je een beetje gelatine gedaan hebt!


katleen

groetjes, Katleen  - patissière en cakedesigner, met workshops!

6

Re: bolvormige chocolade taart

O"oooo dat klinkt erg lekker die chocolade mousse.
Heb jij daar misschien een recept van?

En hoe weet je eigenlijk of het een pyrex schaal is..?
Staat het er dan op?

7

Re: bolvormige chocolade taart

Jolanda schreef:

En hoe weet je eigenlijk of het een pyrex schaal is..?
Staat het er dan op?

ik dacht het wel, onderaan.

Euh receptje, wel ik maak eigenlijk niet dikwijls iets volgens de letter klaar, meestal bekijk ik een aantal dingen en dan mix ik tot het goed proeft.

Misschien is eens google-en, dit heb ik gevonden:

Charlotte met Chocolade
(Charlotte au Chocolat) 

Ingrediënten:

--------------------------------------------------------------------------------
15 lange vingers - 300 gram chocolade - 125 gram boter - 3 eidooiers - 50 gram suiker - 5 eiwitten - poederkoffie
--------------------------------------------------------------------------------
bereiding:

--------------------------------------------------------------------------------
Roer de boter zacht. Smelt 200 gram chocolade op lauw vuur en meng deze met de boter. Klop de eidooiers met de suiker totdat de massa licht van kleur wordt en meng dit voorzichtig met de chocolade. Bekleed de charlottevorm met de lange vingers. Klop de eiwitten met een mespunt zout zeer stijf en meng ook deze onder de compositie. Doe het mengsel in de vorm en laat in de koelkast minstens vier uur opstijven. Maak wat poederkoffie aan met 3 eetlepels heet water. Doe dit bij de overige 100 gram chocolade en smelt het mengsel op zacht vuur. Haal de charlotte uit de vorm en bedek ze met de gesmolten chocolade.


ik zou er nog een beetje gelatine doordraaien en bvb grand marnier (maar dat is iedereen zijn goesting h

groetjes, Katleen  - patissière en cakedesigner, met workshops!

8

Re: bolvormige chocolade taart

die lange vingers vervang je dan door de cake ;-)

groetjes, Katleen  - patissière en cakedesigner, met workshops!

9

Re: bolvormige chocolade taart

Super!!!
Ik ga het proberen.
Maar ik maak hem dan inderdaad met cake!

Bedankt voor je moeite en ik laat het even weten hoe hij is
geworden!

Groetjes Jolanda

10

Re: bolvormige chocolade taart

al geprobeerd jolanda?

ik ben nieuwsgieirig ....

katleen

groetjes, Katleen  - patissière en cakedesigner, met workshops!

11

Re: bolvormige chocolade taart

Hoi Katleen,

Ik heb het inderdaad gemaakt.
Hij was op zich goed gelukt maar helaas waren mijn eieren niet zo denderend.
Want het vliesje van het eigeel was erg dun, dus iedere keer knapte het vliesje en zat er weer eigeel in mijn eiwit.
Dus heb  ik helaas heel wat eieren verknoeid.
Dus de chocolade moes was niet echt mousse geworden.
Mijn famillie vond hem erg lekker maar hij was erg machtig.
Helaas kan ik geen foto nog laten zien.want het foto toestel wil niet legen op
de computer.
Dus die houden jullie te goed.

Nogmaals bedankt voor de goede tips!!

Groetjes Jolanda