Jolanda schreef:En hoe weet je eigenlijk of het een pyrex schaal is..?
Staat het er dan op?
ik dacht het wel, onderaan.
Euh receptje, wel ik maak eigenlijk niet dikwijls iets volgens de letter klaar, meestal bekijk ik een aantal dingen en dan mix ik tot het goed proeft.
Misschien is eens google-en, dit heb ik gevonden:
Charlotte met Chocolade
(Charlotte au Chocolat)
Ingrediënten:
--------------------------------------------------------------------------------
15 lange vingers - 300 gram chocolade - 125 gram boter - 3 eidooiers - 50 gram suiker - 5 eiwitten - poederkoffie
--------------------------------------------------------------------------------
bereiding:
--------------------------------------------------------------------------------
Roer de boter zacht. Smelt 200 gram chocolade op lauw vuur en meng deze met de boter. Klop de eidooiers met de suiker totdat de massa licht van kleur wordt en meng dit voorzichtig met de chocolade. Bekleed de charlottevorm met de lange vingers. Klop de eiwitten met een mespunt zout zeer stijf en meng ook deze onder de compositie. Doe het mengsel in de vorm en laat in de koelkast minstens vier uur opstijven. Maak wat poederkoffie aan met 3 eetlepels heet water. Doe dit bij de overige 100 gram chocolade en smelt het mengsel op zacht vuur. Haal de charlotte uit de vorm en bedek ze met de gesmolten chocolade.
ik zou er nog een beetje gelatine doordraaien en bvb grand marnier (maar dat is iedereen zijn goesting h
groetjes, Katleen - patissière en cakedesigner, met workshops!