1

Onderwerp: Glazuren van een grote taart... hoe???

Ik zit dus met die emmer vloeibare fondant van de Makro :-)
Aan cupcakes zal die niet op geraken :-) dus maar een grote taart geprobeerd.

Bij de cupcakes doop ik ze er gewoon in (zijn nog geen foto's van) maar bij die grote taart wilde ik het met een lepel proberen er warm op de gieten. Maar dat lukte dus niet - eerst de bovenkant geprobeerd: daar moest al een superdikke laag op eer dat dekte en het stolde zo rap dat je het niet meer kon uitsmeren. De zijkanten waren helemaal een ramp, daar liep het zo af, en kreeg ik dus geen laag op.
Hoe doen jullie dit? De taart was ingesmeerd met abrikozenglazuur. (daarna heb ik er maar gewoon marsepein overheen gedaan dus dit wordt een super zoete taart denk ik)
Ik wilde dus zo'n laagje krijgen als je hebt bij van die taarten van bij de bakker met een witte glazuurlaag met een chocoladespiraal erop.
Als je begrijpt wat ik bedoel :-)

Kristien

2

Re: Glazuren van een grote taart... hoe???

Ik weet het niet hoor, ik zeg maar wat in me opkomt:

Als het met de cupcakes lukt, dan moet het met de taart ook lukken maar dan op dezelfde manier.

Dus: Een GROOT rechthoekig bakblik nemen en dat vullen met de vloeibare fondant. Dan de taart nemen en ze er in dopen.
Laten drogen. En dan

3

Re: Glazuren van een grote taart... hoe???

Nu ik eraan denk, heb je een stukje geprobeerd ZONDER abrikozenjam?
Dus gewoon direct op de cake.

4

Re: Glazuren van een grote taart... hoe???

Hmm

Het omdraaien van een gevulde taart is al een heel karwei zonder dat-ie uiteen valt - dus in de glazuur dopen lijkt mij al helemaal onmogelijk :-) praktisch gezien.
Het is ook een taart van 26 cm doormeter en zo'n groot bakblik heb ik trouwens niet. Ik denk dat dan de hele emmer glazuur er ineens aan gaat :-D

Andere tips?

5

Re: Glazuren van een grote taart... hoe???

een grote taart omdraaien zou ik ook niet zien zitten, ik vind het al zo'n geknoei met die kleintjes.

na het zien van

website : www.detaartenfee.be
het boek van de taartenfee verschijnt op 1 november 2010

6

Re: Glazuren van een grote taart... hoe???

Ah, dus je moet er zeker twee lagen opdoen. Dat wordt dan wel erg zoet h

7

Re: Glazuren van een grote taart... hoe???

oja, waar heb je die amerikaanse filmpjes gevonden?

K

8

Re: Glazuren van een grote taart... hoe???

als je er iets water bij doet (en dan verwarmt) dan wordt het iets dunner en stolt het iets langzamer. Ik heb het niet met een grote taart geprobeerd maar als het minder snel hard wordt loopt het denk ik ook meer uit.

Mijn website: Presentaart

9

Re: Glazuren van een grote taart... hoe???

ik zal ze op een rustiger moment eens terug zoeken, heb zo veel sites bezocht dat ik het niet direct meer weet.

het stolt idd veel minder snel, het begint met de bovenlaag die stolt, maar als je dan goed roert is het terug even vloeibaar.

website : www.detaartenfee.be
het boek van de taartenfee verschijnt op 1 november 2010

10

Re: Glazuren van een grote taart... hoe???

kristien, ik dacht dat ik het filmpje op deze site gezien had:

http://www.foodnetwork.com/food/ck_dm_baking

weet wel niet meer welk filmpje het was dus je zal ze allemaal moeten afgaan.
als het er toch niet bij stond zoek ik nog wel even verder.

website : www.detaartenfee.be
het boek van de taartenfee verschijnt op 1 november 2010

11

Re: Glazuren van een grote taart... hoe???

Afgezien van de vele reclame een zeer goede site!
Ik heb een filmpje gevonden over ganache over een cake doen - en dikke icing - maar niet specifiek over glazuur. Zou de ganache-techniek ('enrobe a cake') ook werken met de glazuur?

Kristien

12

Re: Glazuren van een grote taart... hoe???

ik denk het wel. dus geen filmpje ertussen met vloeibare fondant?

website : www.detaartenfee.be
het boek van de taartenfee verschijnt op 1 november 2010

13

Re: Glazuren van een grote taart... hoe???

voor wie nog moeite heeft met cornetjes vouwen, hier laten ze het ook zien.