Onderwerp: Tip: Uitrollen marsepein/fondant/amandelspijs
Hallo allemaal,
Ik heb het nou al een paar keer gelezen, dat sommigen van jullie moeite hebben om de boel mooi "schoon" uit te rollen (zonder restjes poedersuiker). De oplossing is heel eenvoudig: Leg het uit te rollen spul tussen 2 stukken huishoud- of magnetronfolie en dan daar overheen rollen. Misschien moet je tussendoor de folie eventjes optillen, maar bij mij werkt het prima. Ik heb het voor de sinterklaastaart ook met de amandelspijs gedaan (heb ik als vulling gebruikt), want ik wilde maar een heel dun laagje. Nou dat werkte dus super.
En als je het nog luxer wilt, moet je zo'n siliconenmat aanschaffen. Dat is helemaal geweldig!
Groetjes Evelien

Vooral met een barbietaart is het moeilijk om de lap er gelijkmatig op te krijgen. Ik was alleen bang dat de marsepein inderdaad erg zou gaan glimmen, maar als jij zegt dat dat weer wegtrekt...
, afscheidstaart voor op z´n werk, en het moest een of ander ict-apparaat zijn (staat op m´n album) en er mocht absoluut geen randje aan de onderkant van mijn man want zo was het apparaat niet 