Wat ook een idee is, is een vulling met een vleugje Italie.
Aardbei partjes of iets dikkere plakken in een bakje doen.
Hieroverheen wat balsamico azijn doen. Even laten staan af en toe omscheppen.
Na een half uurtje op kamer temperatuur er nog wat vers gemalen peper overheen doen en weer even omscheppen. Even in een zeef uit laten lekken.
Dan mascarpone op je taart bodem en daarop de aardbeitjes leggen.
Het klinkt mischien niet erg lekker en eerlijk gezegt zien de aardbeien er ook iets minder uit zo, maar als vulling valt dat niet zo op.
Maar lekker dat dat is. De balsamico en de peper halen de natuurlijke zoetheid uit de aardbeien omhoog. Je zult ze nog nooit zo zoet hebben gevonden.
Ook lekker om een bakje aardbeien op deze manier zo bij de bbq of picknic te zetten. mmmmmm :-) Wij eten de aardbeien heel vaak zo en ook kinderen vinden het gewoon lekker. Voor je het als taartvulling gebruikt zou ik het eerst eens gewoon zo proeven of het je smaak is.
Heb het zelf nog niet als taart vulling gebruikt maar de combi met mascarpone lijkt me heerlijk.
(Hij is iig verrassend toch?)