Onderwerp: vraagje icing en botercreme
Ik heb een vraagje over botercreme en icing (om te decoreren).
Ik wilde namelijk een randje tussen mijn taart (rondom) doen zodat de vulling er niet uitgedruk wordt, omdat ik dat gelezen had, maar ik krijg de icing niet goed. Als ik het eiwit heel stijf heb en dan suiker (poeder) toevoeg, dan wordt het steeds plakkeriger. Op een gegeven moment lijkt het heel stug en plakkerig maar als ik het wil spuiten zakt het langzaam maar zeker in. Heb ik te weinig suiker gebruikt (dat denk ik misschien) of te veel of is er iets anders aan te doen?
Dan het andere, m'n botercreme was erg droog, ik had er niet te veel suiker in gedaan (minder dan recept volgens mij), maar als ik het op de taart probeerde te smeren maakte ik de taart steeds kapot (hij was wel al een dag oud). Wat doe ik fout, toch iets minder suiker gebruiken, is dat niet erg als het nog heel boterig is zeg maar, ik vind dat wel prettig werken namelijk, dat had ik vorige keer ook.
Nou bedankt voor jullie hulp alvast en sorry als het al ergens staat uitgelegd.