1

Onderwerp: bol taart

Mijn vraag is: Hoe maken jullie die boltaarten, zoals die oranje taart of bijv. die dikkie dik taart. Is dat altijd met een speciale bakvorm? Ik wil graag een leuke taart maken met het WK voetbal dus wil graag tips!!!

Mijn foto's zijn te zien op: http://www.dikketaart.mijnalbum.nl

2

Re: bol taart

hoi Ilse,
denk eventueel aan roestvrijstalen beslagkommen of schalen, die kunnen ook in de oven. Er zijn wel speciale vormen te koop. Kijk eventueel inde webshop van deze site.

groetjes Ria www.ricake.nl Eetbare printservice(ruim 11 jaar ervaring) workshops & verkoop benodigdheden, auteur.
mede-organisator www.taartentrends.nl @Utrecht.

3

Re: bol taart

Hoi Ilse,

De vorm die ik voor deze taart heb gebruikt komt bij blokker vandaan lees maar:
http://deleukstetaarten.citywebz.com/fo … hp?id=1089

Ik vul hem dan met de mix uit de webshop en gebruik de hoeveelheid voor een taart van 24 a 26 cm.

Groetjes,

Carla

4

Re: bol taart

Hoi Ilse,

Je kunt ook een boltaart maken zonder een bol te bakken. Als je wel een glazen/plastic schaal hebt, dan kun je die hiervoor gebruiken. Bedek de schaal met huishoudfolie. Zorg dat je genoeg biscuit/cake hebt om de kom helemaal te bedekken. Deze laag biscuit mag ongeveer 3cm zijn, dus je kunt een taart doormidden snijden. Zorg dat er geen gaatjes tussen zitten! Dan de kom van biscuit/cake vullen met kwark (gewoon zo'n pakje voor kwarktaart uit de supermarkt gebruiken), maar niet helemaal tot de rand, want er moet nog een "deksel" van biscuit/cake op. Dit wordt nl. de bodem. De taart afdekken met folie en op laten stijven in de koelkast. Voordat je de taart gaat versieren, draai je hem om: folie er af. Schaal op zijn kop als deksel op de taart en dan het geheel in