Onderwerp: Taartvulling:mousse van Granny Smith
het volgende recept wil ik jullie niet onthouden. Het is een taartvulling, genoeg voor een grote vierkante taart.
Mousse van Granny Smith
3 blaadjes gelatine
200 gr.(2,5) Granny Smith
sap van halve citroen of limoen
3 el appelsap
50 gr. suiker
1,5 d. slagroom
1 eiwit
Leg de gelatineblaadjes in ruim koud water tot ze zacht zijn. Schil de appels en snijd ze in stukjes, doe ze in een pannetje. Overgiet ze met het limoen en appelsap en voeg de helft van de suiker toe. Breng de appels met deksel op de pan aan de kook.Laat ze 1 minuut doorkoken en pureer in de blender.
Schep de puree terug in de pan, knijp de gelatine uit en los deze al roerend op in de puree. Laat onder af en toe roeren afkoelen maar zonder dat de puree hard wordt..
Klop de slagroom stijf.Klop in een vetvrije kom de uitwitten stijf. Spatel de gekoelde appelpuree door de slagroom en spatel vervolgens het opgeklopte eiwit er voorzichtig doorheen.Zet de mousse minimaal 3 uur in de koelkast voordat je hem gaat gebruiken.
Ikzelf en de anderen die de taart gegeten hebben waren erg enthousiast over de appelvulling, heerlijk smoothie in je mond! Succes!!!!
http://www.taartenkotje.mijnalbums.nl