Onderwerp: hoe mooi zijkanten afwerken met fondant/marsepein?
hai allemaal,
verleden week begonnen met de taartenhobbie, ik ben helemaal fanatiek. Ik bakte wel maar niet op deze manier, heb meteen ook voor een workshop ingetekend, helaas pas in april. Ik heb al 4 taarten gemaakt, 1 met marsepein en 3 met fondant. Ben net klaar met de vierkante taart. Het probleem komt steeds terug. Als ik de fondant hebt uitgerold en over de rolstok op de taart leg kom ik altijd goed uit. Als ik dan de fondant op de taart vastzet zeg maar, hou ik altijd aan de zijkanten fondant/marsepein over. Als ik dan alles aan de onderkant heb weggesneden probeer ik het teveel aan fondant aan de zijkanten weg te strijken/moffelen maar je ziet altijd lelijke scheurtjes waar ik het over elkaar heen leg en plat strijk. Is dit een kwestie van oefenen?Hoe doe ik dit?ik hoop dat julliie snappen waar ik het over heb.Nu maak ik maar een bloemetje of zo en plak dat over de schade heen, maar je ziet het toch, balen. Verder gaat het best redelijk, zo gauw ik foto's heb stuur ik die.
angel36
http://www.taartenkotje.mijnalbums.nl