Onderwerp: natte marsepein
Vorig jaar heb ik voor mijn dochtertje voor het eerst een taart bekleed met marsepein gemaakt, met een 'gewoon' cake recept, opgevuld met een laagje slagroom en jam, en ook bestreken met jam voordat ik de marsepein er op deed.
Die taart was best goed gelukt, maar toen ik een tijdje geleden een nieuwe wilde maken en wat professioneler, ging het helemaal mis.
Ik heb de cakemix van de webshop gebruikt, ook de mix voor botercreme, daarmee de taart bestreken, en daarover gekleurde marsepein van de shop. Maar al bij het er op doen van de marsepein werd het een beetje 'nattig', en toen ik de volgende morgen beneden kwam was het net alsof de marsepein helemaal uitgelopen was, het was helemaal zacht geworden en plakkerig. Wie kan mij zeggen wat er fout gegaan is? Ik zag in het forum iets over zachte fondant door te natte botercreme, zou dat het zijn? Of moest er extra poedersuiker door de marsepein? Ik wil volgende week weer een verjaardagstaart maken, wie kan me helpen...?