Onderwerp: Kwaliteit marsepein en andere vraagjes
Hoi,
Ben even benieuwd: waar komt het verschil in marsepein door? Even uitleggen: ik had uit Noorwegen marsepein meegenomen, en ook eens op de markt hier gekocht. Beiden zijn erg lekker van smaak, maar moeilijk te bewerken. Erg stug en erg plakkerig. De marsepein die ik bij Inge en Marianne bestel, werkt super, is soepel en plakt niet. Weten jullie waardoor die verschillen komen? Ik zag op het etiket van Inge staan: rolkwaliteit en 1:3. Is dit de verhouding vocht/suiker of amandelen/suiker? Het is geen dringende vraag hoor, ben gewoon benieuwd.
Verder wilde ik nog vragen of er ook een alternatief is voor botercreme. Ik bedoel dus om de taart mee te bestrijken voordat er marsepein op gaat, dus niet zozeer als vulling. Mijn familieleden vinden de botercreme toch een beetje boterig (ik vond het overigens wel meevallen). Ik weet dat jam een optie is, maar dit maakt het weer zoeter. Bestaat er misschien nog een alternatief?
Dat was het weer!
Groetjes, Car
Uno per Uno Workshops