Onderwerp: Eindelijk gelukt! Nog even wat vraagjes..
Nou, na eindeloos proberen, bijna opgeven, en toch weer aan de slag, is het me vanavond gelukt: mijn eerste kleine taartje, gevuld met banketbakkersroom, bekleedt met fondant en gedecoreerd met royal icing. Hij smaakt heerlijk en ziet er best aardig uit voor een eerste taart.
Ik heb echter nog wat vragen. Ik had wit rolfondant en toen ik dat probeerde te kleuren met de kleurenpasta hier uit de webshop liep ik toch aan tegen het probleem van: hoeveel moet ik er met een prikkertje in doen om het een echte intense kleur te geven? Want mijn rood bleef toch behoorlijk roze nu.
Ook vroeg ik me af hoe dik de laag fondant rond je taart ongeveer moet zijn. De mijne is nu vrij dik en dat maakt een hap ervan gelijk zo machtig, althans, voor je gevoel dan.
En hoe krijg je de fondant zo glad mogelijk op je taart? Ik had eerst abrikozenglazuur erop gesmeerd, en dat werkte prima. Maar hoe je de fondant er dan vervolgens zo naadloos mogelijk op krijgt?