Onderwerp: Bakvraag..
Ik heb iedere keer dat mijn beslag in de oven "instort". Ik heb een combimagnetron/oven en kan maar niet de juiste temperatuur en tijd vinden. Het kost me iedere keer een hoop beslag waarna ik nog een vriendin met een gewone oven moet vragen mijn taartbodem te bakken.
Zojuist weer geprobeerd, vierkante vorm, 25 cm, hoeveelheden mix, eieren en water afgewogen. 8 minuten op max stand van mixer geklopt, daarna 2 minuten uitkloppen en dan ziet het beslag er gewoon goed uit dus daar zal het niet aan liggen. Maar dan gaat hij in de oven, dan wordt eerst het midden heel hoog en de zijkanten blijven laag, ik doe de oven niet voor het einde van de baktijd open en toch krijg ik hem met geen mogelijkheid goed.
Heb al 160 graden gewone stand geprobeert en vandaag 160 graden hete lucht, weer niet gelukt.
Wie heeft voor mij de ultieme tip?
Jolanda