Onderwerp: Lange baktijd... wat raar?
Hai,
Laatst zei iemand tegen mij dat ik wel een hele lange baktijd heb, dus ik wilde weten wat jullie ervan vinden:
Ik heb een 4 liter bakvorm, waarin 533 gr biscuitmix gat, 59 cc water, 8 eieren en de baktijd bedraagt 48 minuten (volgens de welbekende schema's). Echter, als ik dit doe (ik voer de warmte op in stappen van kwartieren, 3 x) dan moet ik zeker 12 minuten extra bakken om 'm goed gaar te krijgen (voor mijn gevoel).
Is dit puur compensatie voor de warmte-opbouw?
Ben ik te bang dat hij nog net helemaal gaar zou zijn? (ik ken de truuk met de breinaald e.d. maar ik prik altijd net op de verkeerde plek)
Zou mijn oven een te lage temperatuur hebben?
Maak ik me zorgen (nouja...) om niks?
Groetjes,
Niels.
Wil je onze taarten zien? Bezoek dan: http://www.nisastaarten.nl