Onderwerp: Homemade bounty's met kersen en koek
Van Australisch recept van een kennis..overheerlijk en doet het elke keer weer goed!!
Ingredienten voor de bodem:
150 gram ongezouten (room)boter
105 gram bruine suiker
190 gram bloem
flinke theelepel bakpoeder
Ingredienten voor de vulling:
200 gram kokosschaafsel
395 gram (=1 blikje) gecondenseerde melk
2 eieren (licht geklopt)
250 gram rode kersen (even halveren en checken op pitten!)
Ingredienten voor de bovenkant:
250 gram pure chocolade
75 gram ongezouten (room)boter
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bedek een platte ovenschaal met bakpapier (ook de zijkanten). Mix de boter en de bruine suiker in een kom.
2. Zeef bloem en bakpoeder door de boter en suiker en mix het tot één geheel. Verdeel het deeg met de achterkant van een lepel over de bodem van de ovenschaal (stevig aandrukken). Bak het deeg in circa 15 minuten in de oven lichtbruin.
3. Mix kokosschaafsel, gecondenseerde melk en eieren. Voeg kersen toe (ik dep ze altijd eerst even goed droog met keukenpapier) en roer ze goed door de vulling. Schep de vulling over de (nog warme) bodem en bak het geheel in circa 18 minuten in de oven (de bovenkant moet stevig aanvoelen of heel licht bruin zijn). Laat het geheel helemaal afkoelen.
4. Smelt de chocolade samen met de boter in de magnetron (na iedere minuut even roeren) tot een glad geheel. Giet het mengsel over het baksel en zet het vervolgens minimaal 15 minuten in de koelkast.
5. Vervolgens snij je het baksel in kleine stukjes en kan het genieten beginnen! Ik zet de stukjes altijd terug in de koelkast, want koud zijn ze echt het lekkerst! Succes!