1

Onderwerp: Wit of champagnekleurig marsepein

Als ik zo rond kijk op internet naar bruidstaarten (en me de enkele herinner die ik zelf heb gegeten) dan vraag ik me af hoe ze de kleur van het marsepein zo mooi krijgen. De taarten zijn vaak wit of champagnekleurig. Maar de marsepein die je kan kopen is altijd wat geelgrouw van kleur. Hoe krijg je dat dan zo mooi licht en zacht van kleur?

En ja, het is echt marsepein en geen fondant.

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

2

Re: Wit of champagnekleurig marsepein

Oeps, niet goed gekeken geloof ik: Klik

Maargoed, meer tips zijn altijd welkom. Het duurt nog lang voor ik de bruidstaart moet gaan maken maar ik werk altijd graag wat vooruit :)

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

3

Re: Wit of champagnekleurig marsepein

ik had een xk marspein gehaald bij de banketbakker, wel duur 18 euro voor een kilo, maar hij was puur wit!! echt waar!

4

Re: Wit of champagnekleurig marsepein

Als een witte taart wilt, kun je het beste fondant gebruiken, dan wordt ie echt spierwit. Als het off white mag zijn, kun je marsepein met fondant mengen 1:1 en wordt het een zachte (katoenkleurige) wit zeg maar. Mocht je de marsepein wit willen hebben, voor zove mogelijk met deze uitrolmarsepein, kun je bij de webshop Xtra White paste kopen voor erdoor en eventueel daarna met Pearl Dust (de gewone, niet de cream) afdusten, dan wordt het een prachtige offwhite parelmoer taart. Voor de champagne kleur kun je door de marsepein of fondant (wat mensen willen natuurlijk) Ivory doen, dat is een Wilton Kleurgel.

Sukses met al je zoektochten op internet ;) :-)

Groetjes, Lara. Mijn taarten album
"I wud, therefore I exist"