1 Laatst bewerkt door meneertaart (22-03-2010 16:08)

Onderwerp: cornstarch / poedersuiker

Hela, even een kort vraagje.

Op tutorial videos gebruikt men vaak cornstarch (maiszetmeel?) bij het uitrollen van rolfondant. Is poedersuiker hier even goed voor te gebruiken?

meneertaart

De meneer van mevrouwtaart

2

Re: cornstarch / poedersuiker

Ja hoor :Y

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

3

Re: cornstarch / poedersuiker

Dag meneertaart :)
Hier wordt maïzena mee bedoeld. Met poedersuiker kun je ook uitrollen, maar krijg je makkelijk vlekken op je fondant. Ik gebruik zelf een mengesel van half maïzena, half bakkerspoedersuiker in een dusting pouch (verkrijgbaar in de webshop). Ideaal, vind ik.

Official Wilton Method Instructor.Kijk voor al je bakingrediënten, taartdecoratie-materialen en voor leuke workshops op www.debakwinkel.nl

4

Re: cornstarch / poedersuiker

die vlekken, krijg je die ook op wit? met poedersuiker dan he ;)
of zeg ik nu iets doms...
(ps: op rood geeft het vast vlekken ook, maar waarom geeft maizena dan geen vlekken?)

De meneer van mevrouwtaart

5

Re: cornstarch / poedersuiker

Vlekken van poedersuiker op wit zie je niet ;)

Op rood geeft het wel vlekken, daarom moet je heel voorzichtig zijn en maar één kant gebruiken als onderkant. Zodat de poedersuiker ook aan de onderkant blijft.
Ik geef dan ook de voorkeur aan crisco om mee uit te rollen, daar krijg je geen vlekken van

Trying to forget someone you love,
is like trying to remember someone you never knew...