Onderwerp: Eetbare lijm/tylose dóór de marsepein?

Even een vraagje want ik snap iets niet (ben een beginnertje  :Y ).
Ik moet zo'n graduatehoed maken,je weet wel die de amerikanen hebben als ze geslaagd zijn.
Dat bovenste platte gedeelte moet dan natuurlijk hard worden anders zakt het in.
Ik zie vaak het woord tylose ,dat de marsepein dan hard word.
Ik heb eetbare lijm is dat hetzelfde?
En doe je dat alleen op de boven/buitenkant smeren of moet dat tylose/eetbare lijm door heel de marsepein gekneed worden?
Fondant vind ik niet lekker.

Groetjesss

2

Re: Eetbare lijm/tylose dóór de marsepein?

Van tylose wordt marsepein niet hard..............
Eetbare lijm kun je maken van tylose met water.........maar zou ik niet gebruiken om door fondant te kneden.

En als je tylose gebruikt moet je het poeder door je fondant heen kneden.......even laten rusten en dan maken wat je wil en laten uitharden.......

3 Laatst bewerkt door Karin09 (10-03-2010 23:22)

Re: Eetbare lijm/tylose dóór de marsepein?

En bedenk me nu..........dat in het algemeen harde decoraties zoals zo'n hoed niet echt bedoeld zijn om op te eten, dus wat dat betreft zou je gewoon fondant met tylose kunnen maken en het puur als decoratie zien........