1

Onderwerp: is het lekker met pure chocolade?

hallo,
nou ben ik gloedje nieuw als taartenbakster en vind het allemaal nog erg spannend! Dus nou ben ikbenieuwd of iemand mijn vraag kan beantwoorden. ik wil een taart bakken met de onderste laag ingesmeerd met gesmolten pure chocola en de bovenste tussen laag ( taart wordt met 2 tussen lagen gemaakt) met een fruit gelei.
is dit lekker met chocola? ik wil namelijk ook geen slagroom of iets te nattigs gebruiken want ik wil de taart invriezen. :D
gr erja

Re: is het lekker met pure chocolade?

Hoi,

Ja dat is lekker, maar wat nog lekkerder is, is je taart insmeren met ganache ( slagroom vermengen met pure chocolade), dit wordt dan hard (dus niet nattig), en kun je prima gebruiken in je taart.
Voor een glanslaag over je taart: 1 deel slagroom en 3 delen witte chocolade, eventueel kun je met een cornetje met bruine chocolade een leuk figuurtje op je taart spuiten of met marsepein of fondant een decoratie erop maken.
Voor een lichte vulling: 1 deel slagroom en 1 deel chocolade: Slagroom verwarmen in een pan, als het kookt van de warmtebron afhalen. Daarna de callets (bijv. van Callebout) toevoegen en alles goed doorroeren.  Wel er voor zorgen dat de chocolade goed opgelost is en geen klontjes geeft. Dit mengsel heet ganache. Als het nog warm is, over je taart gieten en kun je dit met een paletmes glad strijken.
Maar ja dat is mijn mening hoor......

3

Re: is het lekker met pure chocolade?

hmmm klinkt lekker  :9 alleen probleem is dat als ik de taart buiten de vriezer laat ontdooien is dat niet zo lekker voor de slagroom heb ik mij laten vertellen en ontdooien in de koelkast is geen optie want dan blijft de marsepein na ontdooien nattig enz. ik heb geen van allen nog geprobeert dus alles is nog spannend!

4

Re: is het lekker met pure chocolade?

Ja hoor, een laagje chocola is heerlijk. Maar maak het niet te dik, want dan is het niet meer te snijden en druk je je taart stuk. Je kan het er ook als dunne sliertjes erop laten lopen zodat je een soort rastertje krijgt. Dat is ook makkelijker te snijden. Evt. in 1 laag die chocola en gelei en dan in een andere laag ganache. Heerlijk!!! Kijk anders even in het topic met vulling combinaties boven in bakken en vullen. Dan kom je vast op goeie ideeen!

If life gives you lemons, make lemoncurd.

5 Laatst bewerkt door saskiahuisman (06-03-2010 08:58)

Re: is het lekker met pure chocolade?

erja schreef:

hmmm klinkt lekker  :9 alleen probleem is dat als ik de taart buiten de vriezer laat ontdooien is dat niet zo lekker voor de slagroom heb ik mij laten vertellen en ontdooien in de koelkast is geen optie want dan blijft de marsepein na ontdooien nattig enz. ik heb geen van allen nog geprobeert dus alles is nog spannend!

Hoi,
Maar waarom laat je de taart buiten de vriezer ontdooien? Dan gaat het veel te snel met het ontdooien van je taart, en daarnaast is dit ook niet goed voor de houdbaarheid van je taart. Als je vlees uit de vriezer haalt, moet je deze ook in de koelkast ontdooien. Als je de taart vanuit de vriezer in de koelkast laat ontdooien, krijg je geen natte taart.
Je moet alleen je koelkast iets lager zetten dan gebruikelijk, en daarnaast je taart die in een plastic zak zat, de 1e paar uur met plastic zak en al in de koelkast laten bijkomen. Na een paar uur zie je dan condens in de zak zitten, danverwijder je de zak dan van de taart af, en zet je taart terug in de koelkast om verder te ontdooien. Ik heb nog nooit problemen gehad met dat de marsepein dan nat zou worden. Omdat je ganache gebruikt, deze wordt hard in de koelkast, zul je geen problemen hebben met nattige marsepein.

6

Re: is het lekker met pure chocolade?

waarom gebruik je gaan botercreme of banketbakkersroom als vulling?
deze vullingen kunnen goed buiten de koelkast worden bewaard en zijn goed geschikt als vulling voor een taart ! :P

Re: is het lekker met pure chocolade?

Tessa92 schreef:

waarom gebruik je gaan botercreme of banketbakkersroom als vulling?
deze vullingen kunnen goed buiten de koelkast worden bewaard en zijn goed geschikt als vulling voor een taart ! :P

Hoi,

Nee hoor, alleen een vulling met botercreme kan buiten de koelkast worden bewaard.
Met banketbakkersroom niet hoor, daar zitten toch enige sporen van melk in, dus beter van niet (info via Tirza gekregen).