1

Onderwerp: Taart buiten de koelkast (net gebakken)

Heej Dames.

Ik heb net een taart gebakken, en ik wil hem 1 nachtje in de koelkast doen, is het ook een optie om botercreme met een zakje vanille te doen?

en hoe lang ken je een taart met decoratie buiten de koelkast houden? Want een stapeltaart is wat moeilijk om in je koelkast te zetten

Groetjes TaartjeLief/ Tamara

2 Laatst bewerkt door Ottolien (02-03-2010 13:07)

Re: Taart buiten de koelkast (net gebakken)

Ik denk dat het aan de vullingen ligt of hij wel of niet in de koelkast moet. Als ik een taart met een bc maak dan zet ik hem in een doos op een koele plek in huis. Daar kan hij onaangesneden tot een dag of 3 staan (niet dat hij dat ooit redt bij ons ;) ). Als de taart eenmaal aangesneden is dan gaat hij binnen 2 dagen op  :/ .

Maar vul je een taart met een koelkast vulling zoals iets met melk/slagroom/monatoetje of iets dergelijks dan moet hij toch echt in de koelkast.

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.

3

Re: Taart buiten de koelkast (net gebakken)

ik heb de vulling met banketbakketroom gedaan en jam.

Groetjes TaartjeLief/ Tamara

4

Re: Taart buiten de koelkast (net gebakken)

Dan zou ik hem in de koelkast zetten.
In banketbakkersroom zit melk en dat gaat vrij snel fout buiten de koelkast. Je moet wel zorgen dat je hem op tijd uit de koelkast haalt.

En je kan idd een zakje vanille door de bc doen. Ik persoonlijk vind dat het daar nog zoeter van wordt.

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.

5

Re: Taart buiten de koelkast (net gebakken)

welke vullingen kunnen buiten de koelkast..

Groetjes TaartjeLief/ Tamara

6

Re: Taart buiten de koelkast (net gebakken)

Zie http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=15183