Onderwerp: mascarpone taartvulling
ik heb laatst een vulling gemaakt van mascarpone met aarbeienjam er doorheen
Dus 1 kuipje mascarpone met twee eetlepels aarbeienjam.
lekker eenvoudig en de anti -zoet mensen vonden het ook erg lekker.
Je kan hem ook varieren met kersenjam of bosvruchten e.d.
Als je zorgt dat de jam heel fijn is, evt even de staafmixer erop zetten, dan is het ook heel goed te gebruiken om toefjes mee te spuiten op taart of cupcakes,
het blijft lekker stevig en als je er toefjes mee spuit houd het na 24 nog steeds zijn vorm zonder te gaan "lopen"
groetjes Ria
mede-organisator www.taartentrends.nl @Utrecht.
. Ik heb laatst een chocoladetaart gemaakt, met als vulling de mascarpone met aardbeienjam. Bovenop zat een laag fondant met daarop van fondant Rupsje Nooitgenoeg. (Helaas, geen foto) Zijkanten heb ik dus open gelaten. Met een beetje plasticfolie luchtig erboven op gelegd, heb ik de taart meerdere dagen in de koelkast gehad. Ging prima, fondant bleef goed zitten en bleef er ook goed uitzien. Dit was trouwens vastgeplakt met een beetje abrikozenglazuur. Het kan dus in de koelkast. Erg lekkere combi trouwens...zowel de mascarpone met aardbeienjam, als de combi chocoladetaart met mascarponevulling...