Beide taarten eerst vullen en bekleden. In de onderste taart steek steek je bijv. een dowel, zet met een potloood een streepje waar je hem af moet snijden/zagen. Afhankelijk van de taart die erop gaat, maak je 4 of 5 dowels van dezelfde lengte, en steekt die in de onderste taart als ondersteuning van de bovenste. Hier is de link voor de dowels:
http://www.deleukstetaartenshop.nl/prod … ts_id=1636
I.p.v. dowels kun je ook chocoladesticks gebruiken. Dowels zijn iets steviger.
Dan heb je 2 vetvrije taartkartons nodig ter grootte van de bovenste taart. De 1e karton leg je met de vetvrije kant naar beneden op de onderste taart, en de 2e karton ligt gewoon op de gangbare manier onder je bovenste taart (waarschijnlijk zit die er al onder, nadat je hem klaar heb gemaakt
) Dan zet je de bovenste taart precies op de taartkarton die op de onderste taart ligt. En voila! Zo kun je de taarten makkelijk van elkaar afhalen om aan te snijden. Je steekt gewoon een taartschep tussen de 2 kartons, en tilt de bovenste taart eraf.
Decoreren doe je daarna, of voor het stapelen, afhankelijk van je decoratie.
Succes!
Maak van elke dag een feest!!
Een limburgse taartenbakster uit het noorden.