1 Laatst bewerkt door MeNadine (31-12-2009 14:07)

Onderwerp: Mooie stevige swirl

Hallo allemaal,

heb twee weken geleden een creamy vanilla icing gemaakt m.b.v. het recept van Magnolia bakery met Gouda's Glorie volle pond en witte basterdsuiker.
(http://www.youtube.com/watch?v=MabaxZtRHks). Ging prima, de incing was heerlijk en stevig, de swirls waren erg mooi.

Vorige week voor kerst nog eens geprobeerd, maar toen heb ik andere boter gebruikt (Gouda's Glorie margarine) en gewone suiker. Nu zag de incing eruit alsof ik er nog eens poedersuiker overheen gestrooid had en was ook veel te zacht.

Eergisteren kwam mijn Kenwood Patissier aan en wilde ik die natuurlijk meteen uitproberen. Het recept van Magnolia bakery gevolgd, nu met blue band goede start en gewone suiker. En weer een veel te zachte icing die de kleurstof niet goed opnam en rare vlekken vertoonde. Waarschijnlijk was de boter of het meel/melkmengsel te warm..

Vandaag alweer een poging gedaan met mon chou, poedersuiker en vanillesuiker. Ook nu is het "mislukt", de incing is ook nu veel te zacht en mooie swirls kan ik nu niet maken omdat het dan in elkaar zakt. Hij staat al een half uur in de koelkast en wordt maar niet steviger... HELP!! Het kan toch ook met andere boter dan alleen gouda's glorie volle pond gemaakt worden...?!

De volgende keer maak ik hem weer precies zoals bij de eerste keer... Hebben jullie nog tips? Welke boter ik het beste kan gebruiken, wil toch graag het recept van Magolia Bakery aanhouden, omdat het de eerste keer zo goed lukte en niet zo zoet is dan wanneer ik voornamelijk poedersuiker gebruik..

groetjes,
Nadine

Re: Mooie stevige swirl

ik gebruik voor ieder recept altijd roomboter, gewoon de goedkoopste van de appie, zaanse hoeve geloof ik.

dat het met goede start niet goed mengde, kan komen doordat er in goede start, wat eigenlijk voor op brood is (toch?) veel meer water zit, dat wordt dan niet goed opgenomen door het vet, en gaat het schiften=scheiden. met kleurstof erbij zie je dat nog beter ;)

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

3 Laatst bewerkt door MeNadine (31-12-2009 14:15)

Re: Mooie stevige swirl

Hoi,

dank je wel voor jouw antwoord. Is inderdaad boter voor op het brood.
Ga ook eens royal icing maken, aangezien je vaker hoort en leest dat dit uitermate geschikt is voor mooie stevige swirls. Maar is dit niet erg zoet en waar krijg je suikerbakkerspoeder? De glycerine die erin moet, zorgt die ervoor dat het steviger wordt of juist zachter, indien het laatste, kun je hem dan ook weglaten??

groetjes,
Nadine

4

Re: Mooie stevige swirl

glycerine hoeft niet perse hoor maar is ervoor om het beetje glans te geven en beetje makkelijker door je spuitzak te laten gaan. maar het kan dus best zonder en glans kan je ook krijgen met een beetje citroensap. Ik doe dan helft citroensap en helft water. En hoeft dus ook niet pers

5

Re: Mooie stevige swirl

Dank jullie wel!

6

Re: Mooie stevige swirl

Misschien ligt het probeem bij je boter, deze dient voor bvb meringue botercr

groetjes, Katleen  - patissière en cakedesigner, met workshops!