Onderwerp: Stoofperen Trifle
Nodig
1.5 kg stoofperen
rode wijn
Lara Peren likeur (bij Gall&Gall en DirkIII)
Mascarpone (250gram)
slagroom (250ml)
klopfix
Suiker
kaneel
lange vingers of hotel cake (of restjes biscuit)
Stoof de peren gaar in de rode wijn met kaneel en suiker (dit duurt wel een paar uurtjes )
Mix de slagroom stijf met de klopfix
klop de mascarpone los en meng daar desnoods wat smaakstof door ( ik denk dat ik het eens met de champagne essence probeer)
spatel de slagroom en de mascarpone door elkaar
In een hoge glazen schaal:
Begin met een laagje lange vingers / Hotel cake
Besprenkel deze met de peren likeur
Hierover heen een laagje stoofpeertjes (plakjes)
Daarna een laagje mascarpone mengsel
Herhaal dit tot de schaal vol is en eindig met een laagje stoofpeertjes
Jammie!
Foto komt nog!!