1

Onderwerp: "gewone" marsepein

Goedenavond!

Geheel goed bedoeld kreeg ik van een vriending 2 pakjes gewone marsepein, geen rolkwaliteit dus. Kan ik hier gewoon een taart mee bekleden?

Gr. Mariel

2

Re: "gewone" marsepein

Wat versta je onder gewone marpsein? Je zou er vast wel mee kunnen boetseren, maar uitrollen waarschijnlijk niet.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

Re: "gewone" marsepein

Alle marsepein is uit te rollen maar niet altijd geschikt om te vormen.

Als je zondigt zondig dan lekker

4

Re: "gewone" marsepein

Bekleden is lastiger maar een niet te groot opvlak zou moeten kunnen.
Boetseren kan wel goed volgens mij

5

Re: "gewone" marsepein

Ik heb laatst een stuk marsepein bij de bakker gekocht er daar ging het prima mee, goed warm kneden en dan  uitrollen..

6

Re: "gewone" marsepein

en evt suiker erbij zodat de verhoudingen veranderen

7

Re: "gewone" marsepein

Ik zou er marsefond van maken! (mengen met fondant) Doe ik wel vaker, het enige probleem is dat het vaak minder gezuiverd is (veel bruine velletjes) zodat je het beter niet gebruiken kunt voor een taart die perfect moet worden. Maar voor een lekkere drukke kersttaart prima bruikbaar!

Eigen taart is goud waard! ;)
Klik HIER voor mijn linksite allesovertaart.nl met how to's en HIER voor links van medebaksters!

8

Re: "gewone" marsepein

ik heb net ook marsepein van de jamin gehad, heeft iemand hier ervaring mee?