1

Onderwerp: beginnersvragen

Ik heb vanavond voor het eerst een taart bekleed! Had wel al eerder cc gemaakt, gevuld en deze bekleed met marsepein maar dit dus nog niet.
Over een paar weken is mn zoontje jarig en wil ik een mooie taart voor hem maken dus vanavond was mijn oefentaartje.
Ik heb een klein taartje gemaakt biscuitdeeg was goed gelukt.
Ik heb mmf gemaakt, hoop geplak verder had ik het voor elkaar. Vond het best lastig uitrollen omdat hij vrij elastisch was maar wel groot genoeg gekregen voor de taart.
Nu mijn vragen:

-mmf scheurde een beetje ad onderkant vd taart, zit er dan teveel poedersuiker in of is het iets anders?
-ik kon alleen roze met witte marsmellows vinden dus nu is de mmf lichtroze. Voor de test prima maar ja, wil een andere kleur straks. Ik had geprobeerd een klein stukje mmf te kleuren maar dit mengde niet echt goed, wat is een handige manier om te kleuren?

-hoelang vantevoren kan ik de taart vullen en bekleden, en bewaar ik hem dan in de koelkast?

Bedankt alvast!

taart taart taart!

2

Re: beginnersvragen

niemand?

taart taart taart!

3

Re: beginnersvragen

Iedereen is zich aan het uitgraven uit de sneeuw :)

2 van de 3 vragen komen vaak voorbij; zelf maak ik nooit MMF, maar als het aan de onderkant scheurt zou ik zorgen dat het goed tegen de taart aan zit voor je het afsnijdt. Verder klinkt scheurend MMF ook wel als te droog.

Waar kleur je mee? Want MMF kun je gewoon met de normale levensmiddelenkleurstof kleuren. Goed kneden.

Over hoelang van te voren is al z

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

4

Re: beginnersvragen

Ik kan geen antwoord op je vragen geven maar wil je wel het advies geven om de zoekfunctie in de bovenste balk te gebruiken. Dan vind je misschien al een berg met info die jouw vragen beantwoorden. Succes!

Volg je hart...want dat klopt!

5

Re: beginnersvragen

ah dankjewel zal het even via de zoekfunctie proberen!

taart taart taart!